Geberit drukknop blijft haperen

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van SH
Lid vanaf: 13/03/2018
5 berichten

Hallo,

Excuses als dit probleem al elders aangekaart werd, ik heb gezocht op het forum maar geen pasklaar antwoord gevonden.

Wij hebben in onze nieuwbouw twee wc's van Geberit Systemfix geïnstalleerd met een dubbele spoelknop. Bij één van de twee wc's ondervinden wij volgend probleem:
Wanneer we op de kleinste knop duwen (kleine boodschap), wordt er toch volledig doorgespoeld. Het spoelen stopt dus niet van zodra die knop wordt losgelaten, wat de bedoeling is. Nadien blijft het water in de meeste gevallen ook doorlopen. Dit kan weliswaar gestopt worden door nog eens op de drukknop te duwen.

Maar het is dus wel degelijk de bedoeling dat:
1) het spoelen meteen stop van zodra de kleine drukknop wordt losgelaten.
2) het water niet doorloopt achteraf

We hebben het paneel met de twee drukknoppen er afgehaald en er zijn nu twee plastic staafjes te zien. Het rechtse is van de kleine drukknop waar het probleem zit. Zie foto.
Het is m.a.w. alsof de veer die ervoor zorgt dat het plastic staafje terug naar voor wordt geduwd na het spoelen, niet genoeg kracht genereert.
Wat kan hier de oorzaak van zijn en hoe kan dit opgelost worden?
Alvast bedankt voor uw antwoord.

Reacties

afbeelding van teaser
Lid vanaf: 08/04/2009
2536 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Haal om te beginnen dat zwart kaderstuk er eens af: blauwe lipjes omhoog/omloog, witte pinnen links/rechts een kwartslag draaien.

Vervolgens dat witte plaatje losklikken. Dan heb je een zicht op het binnenwerk.

afbeelding van SH
Lid vanaf: 13/03/2018
5 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Beste,

We hebben de sanbloc volledig geopend, zie foto's. We zien het probleem niet en het is nog niet opgelost. Vergeleken met de andere wc die naar behoren werkt en geen verschil te zien. 

We zoeken verder... Of iemand anders tips? 

 

Bedankt! 

afbeelding van m1chaelm
Lid vanaf: 24/08/2010
2481 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

1) Wanneer je de blauwe knopjes indrukt (afzonderlijk), blijft het dan ergens haperen? (mogelijks tegen het witte stukje achteraan tegen inox flexibel).

2) Draai het blauw kraantje eens dicht, haal het wit "blokje" in het midden er uit (in het midden indrukken). Vervolgens kan je de "klok" er uit halen. Dit is het stuk met de twee blauwe omhoog stekende "pinnen". Achteraan zit dit vast met een grijze klem, deze even los maken en dan kan je het stuk gewoon omhoog trekken. Onderkant naar links volledig doen en zo er uit halen. Rubber die onderaan zit eens goed reinigen en vervolgens stuk terug steken.

De hoeveelheid water die doorspoelt bij de kleine spoeling kan je ook instellen op dit stuk. Zie je eerste foto de omschrijving links op het witte plaatje.

Het kan misschien ook zijn dat de witte staafjes die je na de zwarte afdekplaat moet monteren te lang zijn.