douche klok of rechte douche goot

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Klaartje66
Lid vanaf: 17/01/2020
2 berichten

Hallo, 

wij zijn in dubio of we een klokgoot of een rechte douchegoot zouden kiezen voor onze inloopdouches. Op zich vinden we beiden mooi. De loodgieter zegt dat een klok goedkoper is. In aankoop is dit zeker! Maar de aannemer die betegelt die zegt dat het ons uiteindelijk duurder zal uitkomen, aangezien het chappen niet in zijn prijs inbegrepen zat, en dat het chappen bij een klokgoot tegelijk gedaan moet worden met het enveloppe leggen van de tegels naar de klokgoot. 

Nu is mijn vraag, is dit zo? Is een rechte goot dan zoveel makkelijker te leggen, waardoor dit probleem van gelijktijdig chappen ed niet bestaat? En dit dus goedkoper zal uitkomen op het einde van de rit? Iemand ervaring mee? 

Wat objectieve info zou fijn zijn. 

Groeten, 

Reacties

afbeelding van charel
Lid vanaf: 09/04/2010
15526 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik ben grote voorstander van een doucheputje, dus een klokput in het midden van de douche van waaruit diagonalen vertrekken naar de hoeken van de doucheruimte om de ganse vloer te laten afwateren naar dat putje en waarbij de vloeraansluiting met de wanden overal netjes waterpas kan zijn. Veel onderhoudvriendelijker, veel minder complex en dus veel minder kans op problemen.

Ik begrijp het argument van de tegelaar niet, de tegels moeten in beide gevallen afwaterend geplaatst worden.

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
15406 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

TEchnisch gezien is diagonaal in afwatering straten lastiger om te tegelen. Zeker als je dan nog eens een tegel hebt gekozen die groot is. Want op de diagonaal kan je NIET met een volle tegel werken maar moet je de tegel overlangs doorslijpen zodat beide helften de helling op de daigonaal kan volgen. 

ALs je het putjein het midden plaatst e vandaaruit 4 diagonalen.. Deze lopen alle 4 naar al de 4 hoekpunten. Putje ligt sowieso lager maar de 4 hoekpunten liggen allemaal hoger en liefst van al even hoog. Je krijgt dus 4 driehoeken die afwateren naar 1 punt . Elke aanliggende driehoek moet de diagonaallijn in afwatering volgen. Als je daar , op die lijn een tegel legt dan merk je dat die niet alleen moet gesneden worden op de diagonaal maar ook mee in afwatering moet komen van het driehoekvlak waar het zich in bevind.

Conclusie je moet 4 vlakken laten afwateren naar 1 punt. 

Werk je met een lijngoot, dan is 1 zijde van je vlak de goot. Je moet maar 1 vlak in helling leggen en geen tegels diagonaal doorsnijden.

afbeelding van Patrico
Lid vanaf: 07/10/2019
678 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Uit ervaring, ik zou opteren voor het klokputje.