Beluchting afvoer badkamers

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van lejaspi
Lid vanaf: 14/08/2019
1 berichten

Ik ben momenteel de afvoer van mijn badkamers aan het voorzien in een rijwoning (renovatie). Daarbij is de beluchting voor mij een groot vraagteken. 
Badkamers zijn beiden op de 2de verdieping, waar ik van mijn wasbak, langs een bad (Y splitsing) , langs een andere wasbak (T splitsing), langs een douche (Y splitsing) zou gaan alvorens naar beneden te gaan (alles met 50mm). Op die hele reeks zit geen beluchting, om naar beneden te gaan komt dit uit op een 100mm buis waar ook een wc op zit (ik weet het, 110 is aangeraden, maar dat is door gebrek aan ruimte niet nodig, de wc loopt nog geen 30 cm horizontaal alvorens 6m te zakken en onderweg naar beneden verbreed ik naar 110). Die 100mm afvoer komt uit op het dak en is langs boven gewoon open. 

Nu is mijn vraag, is dat genoeg beluchting, of zit dat 'te laat' in de kring en zal bv. mijn douche of wasbak toch leeggetrokken worden wanneer ik mijn bad laat leeglopen? frown

Reacties

afbeelding van lejaspi
Lid vanaf: 14/08/2019
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

lejaspi schreef:

 maar dat is door gebrek aan ruimte niet nodig

Niet mogelijk dus 

afbeelding van charel
Lid vanaf: 09/04/2010
14556 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Horizontaal zijn de sanitaire toestellen dus allemaal aangesloten op een 50 mm leiding en van zodra wordt overgegaan naar verticaal is dat in een buis van 100 ? Op die buis van 100 komt nog een aftakking naar de wc en loopt dan verder naar buiten met 100 mm ?

Wat de buisdiameters en de beluchting betreft is dit dik in orde. 

Denk wel aan de juiste T- stukken: van horizontaal naar horizontaal onder 45°, van horizontaal naar verticaal onder 90 ° (87) en van verticaal naarhorizontaal eveneens onder 45 °.