• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

zonnepanelen op zink - staande naad

Lid geworden
24 aug 2006
Berichten
129
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hey allemaal,



Ik ben wat offertes aan het aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Nu is het probleem misschien de correcte plaatsing, want we hebben een dak uit zink - staande naad.



Blijkbaar (volgens dakwerker) zouden de meeste klemmen de naden te zeer afklemmen en daardoor de gewone werking van zink verhinderen. Onze dakwerker stelt nu het volgende voor (zie link voor een flashfilmpje): http://www.k2-systems.de/english/assembly/flat-rail.html



Is dit een goeie oplossing volgens jullie? Ik twijfel wat, want de zink moet hiervoor doorboord worden, en de naad is eigenlijk niet zo dik ...



Alle suggesties voor alternatieven zijn welkom!
 
Lid geworden
10 apr 2008
Berichten
878
Waarderingsscore
0
Punten
0
bij mij zou het er niet op komen , gaten boren in een waterdicht dak vind ik ne no-go . Ik moet er wel bij zeggen dat ik 1000 % tegen rommel(lees zonnepanelen) op mijn dak ben .
 
Lid geworden
8 jan 2009
Berichten
160
Waarderingsscore
2
Punten
0
Dit lijkt mij een zeer slecht idee.

- het voorbeeld in het filmpje is op een geprofileerde staalplaat, waar de opstaande kant breed genoeg is, bij zink met staande naad is dit slechts enkele milimeters en deze is dan nog samengesteld uit verschillende plaatjes.

- zink moet absoluut kunnen uitzetten, profielen die vast aan je zink gemonteerd worden hebben een andere uitzettingscoëfficiënt.

- voor je aan dit avontuur begint kan je dit beter navragen bij umicore http://www.vmzinc.be
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan