Zet Renson C+ of F uit je hoofd als je geen Qbus als domotica neemt.

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Gerrytheman
Lid vanaf: 24/06/2015
2 berichten

Hallo,

Een waarschuwing aan alle potentiële domotica liefhebbers : als je een ander domotica systeem dan qbus beoogt kan je beter ver weg blijven van Renson   Laat je niet vangen door de commerciële blabla dat andere systemen wel kunnen aangesloten worden,

in Qbus kan je alle interne parameters van de Renson opvragen en instellen, en daar regels aan verbinden,  je hebt toegang tot VOC-waarden, CO2 en je kan daar probleemloos acties aan koppelen vanuit Qbus.  Die acties kan je doen per afzuigkanaal.

Bij de andere domotica systemen kan je enkel de functionaliteit van een schakelaar simuleren : eco, boost, HDC (intelligent) en nacht voor héél de box dus niet per afzuigkanaal.  Om het zeker voor iedereen duidelijk te maken : zelf nog eens bijkomende luchtsensoren plaatsen is ook geen oplossing want je kan dus  enkel de volledige Healtbox aansturen en geen zones en je betaalt dubbel.

Qbus : http://dam.renson.eu/Sites/A/Public_Pub ... ding=UTF-8
Andere : http://dam.renson.eu/Sites/A/Public_Pub ... ding=UTF-8

Geloof ook de beloftes niet dat ze andere systemen zoals Loxone of KNX gaan ondersteunen.  Dat vertelden ze drie jaar geleden ook al bij Renson.  

Gerry die op de blaren zit

heb dit ook,bij ventilatie gepost

Reacties

afbeelding van Thorgal
Lid vanaf: 02/03/2007
1270 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Aha.

Wat niet is, kan nog altijd komen.

afbeelding van K.B.
Lid vanaf: 19/02/2009
11832 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Oorspronkelijk bericht geplaatst door Thorgal

Aha.

Wat niet is, kan nog altijd komen.

 

Pff ..  ik herinner mij mijn bezoeken aan de batibouw stand in 2008 van Renson ...  

Ik had toen vragen over systeem D ... en hoewel er info over te vinden was op de website van renson en er ook een "opstelling" was op de batibouw stand werd deze enkel gebruikt om de voordelen van de andere systemen aan te tonen ... 

Echt "specialisten"   zijn het ...

 

k.b.

afbeelding van Gerrytheman
Lid vanaf: 24/06/2015
2 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Thorgal.  Dat zeiden ze een paar  jaar geleden ook al Batibouw.  Ik vroeg KNX ondersteuning.  Antwoord : ja wij ondersteunen KNX. 

Blijkt dat hun protocol om het bereik van hun touchscreen te verlengen KNX heet. Het antwoord kwam van hun domoticaspecialist die net de  integratie met qbus had toegelicht dus die wist wat hij zei.  Zoiets is bewust frauderen.  Als je me niet geloofd moet je maar kijken in de  handleiding van de touchscreen.

Als ik die gast nog eens zie staan op Batibouw wacht ik tot er veel volk op de stand staat om een paar vragen te stellen Smile Hij zal me niet meer kennen maar ik hem wel