• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Water in stopcontact

mani88

Lid
Lid geworden
18 jul 2017
Berichten
252
Waarderingsscore
0
Punten
16
Stel dat er wat druppels water in een stopcontact komt en dit daardoor vochtig is... Zal dit dan meteen kortsluiting veroorzaken (of zekering die springt)? Of is het enkel een probleem zodra je effectief iets op dit vochtig stopcontact aansluit?

Maw: is een nat/vochtig stopcontact een probleem als er niks in stopcontact steekt? 
 

YokoTsuno

Zeer Actief lid
Lid geworden
4 jun 2012
Berichten
1.968
Waarderingsscore
33
Punten
48
Water veroorzaakt geen kortsluiting, wel een mogelijk aardlek en veel erger nog... brand. Ook als er niets in dit stopcontact steekt.Afdekplaat verwijderen en drogen met haardroger. 

 
 

Gizmoke

Lid
Lid geworden
29 jul 2012
Berichten
179
Waarderingsscore
2
Punten
18
Ja dat kan, wij hebben het vorige week voorgehad tijdens de nacht na veel regenval. 's Ochtens bleek de elektriciteit uit te liggen, één zekering bleef afspringen. Na wat zoeken, bleek het probleem de opbouwstopcontacten in de kelder te zijn. Bij één stopcontact sijpelde wat water binnen. Binnenin het stopcontact was ook een klein zwartgeblakerd plekje te zien. Op geen enkel van deze stopcontacten was iets aangesloten, er lagen geen kabels bloot en er was geen rechtstreeks contact tussen verschillende kabels. We hebben het stopcontact uitgehaald en alles laten drogen, maar de zekering springt nog steeds af. We moeten dus nakijken of de zekering zelf kapot zou kunnen zijn.
 

Stefaan Van Slycken

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
13 mei 2017
Berichten
3.650
Waarderingsscore
1.752
Punten
113
Kortsluiting door water kan wel degelijk, en eens er een vonk geweest is en er is wat materiaal verkoold blijf je miserie hebben (koolstof geleidt...)
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.937
Waarderingsscore
6.589
Punten
113
Stel dat er wat druppels water in een stopcontact komt en dit daardoor vochtig is...

 

Is het nu voorgevallen of niet ?

Want stel nu dat er juist 1 druppeltje van een uitgewrongen dweil op het juiste moment op die welbepaalde plek valt en openspat dan is de kans heel groot dat je kortsluiting hebt. 

Doe me zo'n beetje denken aan degene die spuit tegen roze olifantjes .

Problemen maken voor dat ze er zijn.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan