Venduro dampkap werkt niet meer

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Jorn Braekeveld
Lid vanaf: 10/09/2016
1 berichten

Hallo,

Zou iemand mij kunnen helpen? Aub.
Wij hebben een inbouw dampkap van het merk Venduro type RA 90-130 MM.
Deze is enkel te bedienen met een afstandsbediening.
Nu doet de dampkap niks meer.
Ik heb onmiddellijk een nieuwe batterij in de afstandsbediening gestoken, maar dit was het probleem niet.
We hebben de printplaat nu uitgehaald en uitgemeten en niks gevonden.
Ook het weerstandje die in de printplaat zit is nog oké.

Hopelijk kan iemand mij hier raad geven?
Alvast bedankt.

Joke

Reacties

afbeelding van bliecke
Lid vanaf: 15/10/2019
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Beste,

Ik heb een gelijkaardige dampkap van Venduro (13 jaar oud). Bij mij is het wel een ander probleem. De relais werken (ik hoor ze klikken). Echter komt er maar een fractie van een seconde spanning op de uitgangen. Motor start zelf niet, maar bij de verlichting knippert die heel even...

Lijkt mij dus geen probleem van de elko, maar iets achter de relais. Ik heb nu wel gemerkt dat er bij een van de condensators het draadje gedeeltelijk weg is. Lijkt mij straf hoe dit is kunnen gebeuren... Iemand een idee wat het probleem kan zijn?

Alvast bedankt,

Erik

afbeelding van Enk
Lid vanaf: 23/03/2011
12519 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dat is gene condensator

afbeelding van brouce36
Lid vanaf: 06/08/2007
270 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

vraag dat beter op het Circuits Online Forum

luc

afbeelding van art
Lid vanaf: 13/05/2009
1632 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Enk schreef:

Dat is gene condensator

indeed. Het is een vermogensweerstand.  Die ringen geven de waarde aan. 

afbeelding van Johan Brion
Lid vanaf: 20/10/2019
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

beste,

Ik heb sinds kort ook bovenstaand probleem met deze dampkap. Echter als ik de elco controleer is deze ni echt opgeblazen noch gebarsten. Als ik de tweede check doe ivm het klikken van de relais hoor ik niets.

Zou het dan toch kunnen dat de elco stuk is of moet ik nog een andere check doen?

 

Mvg,

Johan

afbeelding van Doctor electronica
Lid vanaf: 03/11/2019
3 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Net hetzelfde gehad na 10 jaar plots niets meer, geen verlichting en geen afzuiging meer. Even de printkaart uitgehaald, zekering en transfo nog OK en ja hoor, ook de elco van 470µF die bol stond heb een nieuwe op de print gesoldeerd, terug gemonteerd en werkt topy !!!

Nb: heb gemeten met een philips oxiloscoop , zat een fameus sinus brom op de condasator.!!

de spanning  was maar 10 volt op de ic 7812 en moet  12 volt zijn  !!!

 

Georges

lodewyckx Georges

afbeelding van Magaiver
Lid vanaf: 13/09/2018
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zelfde probleem gehad. Bij ons na +/- 10j.

Zelfde oplossing: elco vervangen.

Bedankt aan Berre voor de tip!

Mvg

afbeelding van berre
Lid vanaf: 20/02/2007
326 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

graag gedaan

een kapotte elco is trouwens niet altijd te zien met blote oog, bij twijfel kan je deze best gewoon vervangen.. paar minuten werk en kost bijna niets

Mvg

B

afbeelding van Amtrox
Lid vanaf: 10/01/2020
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hallo Iedereen,

Ik zit met dezelfde dampkap zonder knoppen, enkel met aftsandsbediening en deze werkt ook niet meer.

Eerst werkte er niets, ik hoorde geen relays klikken en kon de lampen niet aan doen.

Hierna heb ik zoals voorgesteld door Berre de elco vervangen, waarna alles terug werkte. Ik hoorde de relays klikken, kon de standen van zacht naar middel naar hard aanpassen en kon de lichten aan zetten.

Dit duurde helaas maar een half uurtje, toen viel de dampkap plots stil.

Ik hoor de relays nog steeds klikken en kan de lampen ook nog steeds aan en uit zetten. Maar de dampkap zelf gaat niet meer aan.

Ik heb de kleinere condensator ernaast ook vervangen maar probleem bleef identiek.

Hierna heb ik de grotere externe witte condensator vervangen die verbonden is aan de printplaat maar nog steeds geen verschil.

Zou het probleem kunnen liggen aan de motor? Ik dacht eventueel ook de printplaat volledig te vervangen maar heb geen idee waar ik een vervanging kan vinden.

Hartelijk dank voor de mensen die deze forum opvolgen en helpen!

Met Vriendelijke Groeten!

Pagina's