Type lichte vuilwaterpomp gezocht voor douche in garage

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van BartDG
Lid vanaf: 14/08/2008
1815 berichten

Beste allen,

Ik heb een praktische vraag. Wij naderen het einde van het bouwproject, maar helaas ook het einde van onze financiële mogelijkheden. Wij moeten nog de chappe laten gieten en de tegels plaatsen, maar dan zijn de centen onherroepelijk op. Wij kunnen bijvoorbeeld ook geen trap meer laten steken en met een kleine van 15 maanden is het geen optie op voorlopig een ladder te gebruiken.

Dus hebben wij besloten om voorlopig volledig op het gelijkvloers te wonen. In principe zou dit goed moeten lukken, de woning is groot genoeg. De living is bijvoorbeeld 80 m² groot, zodat wij vrij makkelijk met kasten compartimenten kunnen maken: voorlopige 'slaapkamers' voor ons en voor de kleine dus.

't Enige probleem situeert zich bij de badkamer: die had ik nergens voorzien op de gelijkvloers, en gezien wij voorlopig ook boven geen tegels kunnen betalen gaan wij ook boven de badkamer niet (kunnen) laten opdoen.

De oplossing voor ons is een douchecabine plaatsen in de garage. Ik heb daar aansluitingen voor koud en warm water, dat is geen probleem. Het enige probleem situeert zich in de afwatering. Ik had geen putje voorzien in de vloer van de garage en dat beklaag ik me nu wel. Ik heb wel een afwateringspunt in de muur zitten voor een (toekomstige) uitgietbak. Die zit ongeveer een 40 cm tot een halve meter boven het vloerpas in de muur.

Mijn vraag is nu: kan ik een soort pompje aansluiten op de afwatering van de douche, die het water van de douche die halve meter kan oppompen tot in de afwateringsbuis van de uitgietbak? Heeft er iemand suggesties naar merk en type? Het hoeft dus geen heel erg performante pomp te zijn: als hij het debiet van een douche kan slikken en een halve meter omhoog kan pompen is dat prima in orde.

De enige andere optie die ik anders nog heb is een darm steken onder de poort in ventilatiestand (10 cm open) tot in de riool buiten telkens we willen douchen. Maar dat lijkt me toch ook niet zo handig.

Heeft er iemand opties naar merk en type toe voor zo'n pompje voor mij?

Bedankt!

Reacties

afbeelding van Joro
Lid vanaf: 19/03/2008
1582 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

BartDG wrote:
Mijn vraag is nu: kan ik een soort pompje aansluiten op de afwatering van de douche, die het water van de douche die halve meter kan oppompen tot in de afwateringsbuis van de uitgietbak?

Zo'n pomp heeft zelf ook redelijk wat hoogte en een beetje deftig exemplaar zal rap +300 euro kosten (bv. Wilo Drainlift of gelijkwaardig).

Als het toch maar tijdelijk is, zou ik een verhoog met trapje ineentimmeren (en even afschuren voor de kleine, alhoewel de mijne na een paar splinters veel voorzichtiger werd met bruut hout Smile ), daar de douche opzetten en aansluiten op de uitgietbakafvoer.

afbeelding van bman
Lid vanaf: 06/12/2009
638 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Koop gewoon een simpel dompelpompje van een goedkopermerk en instaleer die in een kuip. Die halvemeter zal zeker geen probleem zijn en het debiet ook niet.

Tis niet gezellig maar het is maar voor even.

afbeelding van willem_anneleen
Lid vanaf: 15/11/2006
1711 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

idd, ieder dompelpompje zal dat doen (en je kan dat achteraf nog gebruiken)

enkel opletten dat de haren er goed uitgezeefd worden en niet in de pomp terecht komen

w

afbeelding van BartDG
Lid vanaf: 14/08/2008
1815 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb op ook nog gedacht aan het systeem van het 'verhoogje', maar ik zie dat praktisch gezien niet echt lukken. Het verhoog zou al snel dus een halve meter hoog moeten zijn, en ik denk dat ik dan wellicht haast tegen het plafond zou aanzitten... Daarenboven vind ik het ook niet echt veilig om met natte voeten een trapje af te moeten komen. Ik denk dat je zo lelijk kan vallen mocht je uitglijden...

Dompelpompje zou inderdaad kunnen, maar zou het debiet toch geen probleem kunnen zijn? In de zin dan dat er niet genoeg water zou uitkomen waardoor de pomp op een bepaald moment 'droog' zou draaien? Zijn die dingen daar niet heel gevoelig aan? (in de zin dat ze doorbranden dus...)