Schema's electriciteit niet correct, installatie toch gekeurd

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van lecossois
Lid vanaf: 29/04/2011
3 berichten

Bij de aankoop van mijn huis waren er een aantal tekortkomingen qua electriciteit, die ik ongeveer 10 maanden geleden heb laten corrigeren door een electricien. Schema's werden ook gemaakt (want die waren er niet) en alles is netjes gekeurd. Totdaar alles ok.

Vorige week had ik geen electriciteit meer in de veranda en begon ik met de schema's in de hand alles na te kijken, en nu blijkt dat die schema's voor geen meter kloppen !!! Een lamp staat aangeduid op circuit F, maar na het uitschakelen van zekering F blijft die lamp netjes branden. Door trial en error moet ik dan maar de juiste zekering vinden ! En zo blijkt het schema vol met fouten te staan...

Wat kan ik nu eigenlijk doen ? De werken zijn 10 maanden geleden gedaan, alles is natuurlijk al lang betaald, en het is gekeurd (door de firma CIB). Het is mij een raadsel hoe dat gekeurd is geraakt, en ik heb het toen niet nagekeken (ik dacht dat de keurder dat wel zou doen).

Iemand een suggestie ?

Bedankt,

Walter.

Reacties

afbeelding van BCelektrotechniek
Lid vanaf: 20/05/2007
886 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

In principe kijkt de keurder niet na of de schema's kloppen met de werkelijkheid. Maar af en toe gebeuren er wel steekproeven om te controleren. Ik zou zeggen : neem contact op met de elektricien die het schema gemaakt heeft. Een foutje kan altijd voor komen, maar een volledig schema verkeerd kan natuurlijk niet.