Niko dimmer wisselschakeling

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Timmy 269
Lid vanaf: 11/02/2010
416 berichten

In de gang kan  ik de G9 lampen in de gang aanschakelen van op 3 plaatsen. 1 schakelaar op het eerste verdiep en 2 schakelaars in de gang op gelijkvloers.

 

Ik zou de G9 halogeenlampen van 25w/stuk vervangen door G9 ledlampen die dimbaar zijn. Welke dimmer zou ik me dan moeten aanschaffen van niko en op welke plaats moet ik deze installeren, boven of gelijkvloers?

Reacties

afbeelding van Rakward
Lid vanaf: 03/12/2013
47 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Via de Niko site kan je de juiste dimmer vinden:

https://www.niko.eu/nlbe/dimmers

 

Gewoon ingeven hoe/wat.

 

Zie ook hier: https://www.niko.eu/nlbe/dimmers/faq-dimmers

 

"Hoe kan ik een inbouwdimmer vanop meerdere plaatsen bedienen?

 

Een inbouwdrukknopdimmer kan zowel in een enkelpolige schakeling als in een wissel- of kruisschakeling gebruikt worden. 

In wissel- of kruisschakelingen gebruik je hiervoor een extra N/O drukknop. Je sluit de fase aan en verbindt de andere kabel met het aansluitpunt op de dimmer (E of  ) . Er kunnen tot 30 extra drukknoppen gelinkt worden.

Ook een inbouwdraaiknopdimmer kan gebruikt worden in een enkelpolige, wissel- of kruisschakeling. Voor de universele draaiknopdimmer plus 5-325W (310-0190X) is er een specifieke draaiknopextensie gemaakt (310-0200X). Er kunnen tot 5 extra bedienpunten gelinkt worden.
Voor andere draaiknopdimmers kan er op het tweede bedienpunt geen gebruik gemaakt worden van een draaiknop maar wel van een wissel- of kruisschakelaar.

Voor meer informatie en aansluitschema’s verwijzen we naar de handleiding van de desbetreffende dimmer op de Niko website."

 

Als je een fantsoenlijke lampenwinkel binnengaat helpen ze je normaal ook wel graag verder.

afbeelding van bgcw
Lid vanaf: 22/05/2011
2294 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

u dimmer komt op de plaats waar de kabel naar de lamp gaat. kijk ook of de nulgeleider en fase daar aanwezig is. de andere punten kan je dan drukknoppen plaatsen. op de site staat dat duidelijk uitgelgd van niko.