Niko bewegingsmelder tegenstrijdige handleiding

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Kabouter Plop
Lid vanaf: 20/05/2012
121 berichten

Ik wil een bewegingsmelder van Niko installeren met een bijkomende altijd-aan schakelaar ongeacht beweging. Dit is de technische handleiding, die volgens mij tegenstrijdig is.

 

Dus dit lijkt mij duidelijk: als de schakelaar ingeschakeld is, voert de rode draad naar de m/s op de bewegingsmelder stroom, en als de m/s stroom voert, zal de L' dit ook doen en brandt de lamp. Stopt de spanning op de m/s, dan brandt de lamp nog een tijdje (uitschakelvertraging).

 

 

 

Dit vind ik heel vreemd. Als de slave beweging detecteert, komt de L' onder spanning, en dus de m/s van de master komt ook onder spanning. Maar de uitleg insinueert dat de lamp enkel gaat branden (L' onder spanning komt) als de lichtgevoeligheid van de master ook  bereikt is. Dit is toch in tegenstelling tot het geval van de schakelaar?

Voor wie niet volledig kan volgen; de korte vraag: wat gebeurt er als de m/s onder spanning komt? (1) Kan ik mijn gewenst bedrag van een altijd-aan schakelaar icm een beweginsmelder niet gewoon bereiken door beide in parallel te zetten met de lamp? 

Reacties

afbeelding van Kabouter Plop
Lid vanaf: 20/05/2012
121 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

In close-up nog de aansluitingen van de bewegingsmelder:

afbeelding van D I Y
Lid vanaf: 12/08/2013
9846 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

In geval van slave is er geen lichtgevoeligheid op de slave, (instellingpot volledig naar links gedraaid). De gevoeligheid van de master heeft voorrang. 

Bij het stukje over de druktoets heeft men vermeld dat enkel bij voldoende duister de lamp zal aan gaan voor de ingestelde tijd. 

Bij schakelaar is men dat vergeten te vermelden. 

Aan bovenstaande uitspraken kunnen geen rechten ontleend worden.blum
Regio: Roeselare-Kortrijk