• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Loxone informatie oost-vlaanderen

Lid geworden
30 sep 2019
Berichten
117
Waarderingsscore
1
Punten
18
Ik zoek iemand die ervaring heeft met een loxone systemen te plaatsen, maar vooral om met mij eerst geheel informatief het systeem te overlopen.

Dit zoek ik regio wachtbeke (zelzate, lokeren, lochristi, eeklo, assende, stekene,...)

Op de pagina van loxone zelf vond ik wel een silver installateur (Pieter de Muynck), maar nergens ervaringen over te vinden. Als ik zo rondlees op het internet wil silver ook niet alles zeggen? Of wel?

Op forum las ik ook ergens g-tech-engineering.be, maar was al hele poos geleden en van 1 gebruiker afkomstig. Dus bevestiging mag zeker want deze is geen loxone partner.

Daarom graag specifieke ervaringen.

Eventueel een andere optie is iemand in de buurt die een loxone installatie heeft en mij eens een demo wil geven. (dichste demo zaal is in nijlen, toch een heel eind rijden en dat zal ik later moeten inplannen)

 

 
 

Nu7s

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 aug 2011
Berichten
8.396
Waarderingsscore
354
Punten
83
Ik heb via G-tech mijn demokoffer destijds besteld. Samen een uurtje zitten praten, hij weet zeker waar hij over spreekt. Hij heeft de combinatie van Loxone en KNX in zijn eigen woning gedaan en zweert daar ook bij. Aan passie ontbreekt het hem niet dus zeker een aanrader. Hij was destijds partner, maar vooral voor het studiewerk. Waarom hij nu niet meer in de lijst staat weet ik niet, misschien is hij er met gestopt?

Ik ben van Lochristi maar ik heb geen tijd voor demo's tegenwoordig, jammer. Als je specifieke vragen hebt kan je natuurlijk altijd hier terecht.
 

Pieter_G

Nieuw Lid
Lid geworden
23 aug 2018
Berichten
57
Waarderingsscore
20
Punten
8
Ik heb via Simplion gewerkt. (https://www.simplion.be/ ).  Hen doorgekregen via Loxone België.  Kleine startup die nog niet lang bestaat maar de technische man Pieter werkt wel al een jaar of 6 met Loxone en weet wel waarover hij het heeft. 

Je kan ook naar partners vragen via Loxone België maar dat systeem is heel ondoorzichtig.  Ze adviseren een partner in de buurt van jouw adres maar dat sluit niet altijd aan bij jouw behoefte.  Veel loxone partners doen ook KNX en richten zich meer op grote (dure) totaalprojecten en staan minder open voor zelfbouwers terwijl er 10 km verder misschien een partij zit zoals Simplion die bezig is om een zaak op te bouwen en die open staat voor zelfbouwers.  Ik heb Simplion trouwens pas bij een 2de poging doorgekregen via Loxone België.  De eerste was zeker en vast  een goeie partij maar minder een match voor mijn project.
 
Lid geworden
21 feb 2020
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
0
Het probleem met Loxone is dat als je een kleine installatie hebt (bv ik miniserver Go met enkele smart sockets) en problemen ervaart je geen partner vindt die dat ter harte wilt nemen. Ik ben hopeloos op zoek naar een Loxone partner rond het Gentse nadat de oorspronkelijke installateur het heeft laten afweten. Mijn installatie werkte gedurende maanden goed tot nu plots mijn smart sockets niet meer bereikbaar zijn. Er is wel interesse om iets te installeren maar voor kleine interventies vind je niemand. Ook zijn er té weinig Loxone partners in onze streek. Daar zit je dan met je Loxone installatie waar je in geïnvesteerd hebt. Dat is mijn ervaring en iedere suggestie om me verder te helpen is welkom.  Vraag is natuurlijk of het met andere merken niet het analoge verhaal is.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan