KlikAan-KlikUit of SONOFF, of...

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van NWLP
Lid vanaf: 15/01/2020
4 berichten

Hei all,

iemand ervaring met het KlikAan-KlikUit systeem?

Een Nederlandse collega van me heeft dit. Hij heeft boven op zijn traditionele schakelaars en lichtpunten deze draadloze zenders en inbouwschakelaars gezet. In de centrale controler heeft hij dan een aantal sfeeren geconfigureerd. Deze kan hij dan via ofwel een drukknop, een app op de smartphone of google assistant/home 'aanspreken'. Werkt goed.

Ik heb een oude Beckhoff van 15 jaar die er op termijn uit moet. Ik wou nu alles omleggen op Eltako's, ik heb al bepaalde uitbreidingen met eltako's uitgevoerd. Mijn doel is om een onafhankelijk systeem met Eltako's op te zetten. Dit omdat ik een 'onafhankelijke' oplossing wil die ik met 24VDC drukknoppen kan schakelen, zonder afhankelijk te zijn van een centrale unit. Als de Beckhoff nu uitvalt, dan werkt er (bijna) niet meer...is me laatst gebeurt, gelukkig kreeg ik'm terug aan de praat...

Boven op de Eltako's wil ik dan een 'smart' systeem zetten. ttz een controller waar ik sfeeren in kan creeren, evt via DO de eltako's me aan of uit zet. Uitzetten vooral via groep uit of central uit functie vd Eltako. 

Ik zou graag de sfeeren dan willen aan/uit zetten via google assistant. Vandaar dat ik naar KlikAan-KlikUit aan het kijken ben. 

Een alternatief zou zijn om de sfeeren volledig te bedraden, dus de centrale aan/uit van de Eltako's parallel zetten met specifieke drukknopen. Om ze dan SMART te maken deze SONOFF wifi schakelaars er parallel over te zetten en dan via google assisstant 'aan te spreken'. 

iemand ervaring hiermee? Dit is een chinees systeem, en eerlijkheidshalve dien ik te zeggen dat ik een bepaalde 'achterdocht' heb met dit soort goede oplossingen. Per slot van rekening hang je deze dingen op je wifi en zet je dus je wifi 'open' voor onze chineese vrienden... vanwaar de achterdocht... een van mijn IT collega's had een 'goedkope' chineese webcam gekocht en was stom verbaasd met het aantal 'aanvallen' op zijn firewall na de installatie... en deze gast weet waar hij van spreekt. Hij heeft het ding dan ook onmiddellijk buiten gesmeten en vergangen door een google IQ... off topic...

korte vraag... graag ervaringen van jullie allemaal met KlikAan_KlikUit en eventueel SONOFF.

cheers

p-)

 

Reacties

afbeelding van Nu7s
Lid vanaf: 19/08/2011
8037 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Let wel op met dit soort toestellen dat ze op je eigen netwerk werken. Als ze enkel via een externe server communiceren dan doen die spullen niets meer als er geen internet is.

Zelf gebruik ik Sonoff switchen voor de ventielen van de vloerverwarming boven, die ik aanstuur vanuit mijn Loxone domotica via IFTTT. Zonder internet zullen die niet meer werken. Geen ervaring met KlikAanKlikUit.

Heb je een algemene vraag? Stel ze via het forum, niet via privébericht!