handdoekdroger badkamer

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Hemeras
Lid vanaf: 29/08/2017
53 berichten

We gaan ons badkamertje voorzien van een handdoekradiator , ik weet dat een handdoekradiator technisch gezien zeker geen centrale verwarming is maar omdat volgens het Arei een centrale verwarming op een apparte kring moet vraag ik mij af of ik die handdoekdroger op de kring mag van mijn stopcontacten/verlichting badkamer ?  Blijkbaar heeft de handdoekdroger geen stopcontact nodig en zullen de kabels rechtstreeks worden verbonden .

het gaat om deze radiator :

https://www.radson.com/docs/Elato%20E%20-%20NL.pdf

 

alvast bedankt voor de moeite om tot een antwoord te komen voor mij !

Reacties

afbeelding van D I Y
Lid vanaf: 12/08/2013
7884 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Voor zover ik weet zegt het arei daar niets over (wel over verwarmingspanelen of -leidingen die in vloeren of wanden ingewerkt worden, maar niet over vast opgestelde radiatoren).

De radiator moet wel 60cm weg blijven van baden en douches.

Volgens mij mag dat mee op het circuit van de badkamer gestoken worden. op voorwaarde natuurlijk dat het aantal aftakkingen op die stroombaan (met stopcontacten) de 8 niet overschrijdt.

Aan bovenstaande uitspraken kunnen geen rechten ontleend worden.blum

afbeelding van Hemeras
Lid vanaf: 29/08/2017
53 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

de radiator staat "achter de hoek" van de inloopdouche op minder dan 60 , ik heb water nog niet achter de hoek weten spatten dus dat zal geen probleem zijn denk ik voor keuring ook ...op de site van radson staat aangegeven dat het element ook in zone 2 mag , dus grenzend aan douche .