Gas & water laten binnenkomen onder standleiding + riole

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Mr. B
Lid vanaf: 21/09/2007
1044 berichten

Nog een denkpuzzeltje bij onze verbouwingen... :shock:

Bij de indeling van onze toekomstig was - en chauffagekamer (gelegen onder badkamer en dicht bij keuken, dus ideaal voor leidingen, etc...) zitten we met een knoop in ons denkwerk.

We laten het water en gas binnenkomen via de zijgevel (aangezien afstand tot ketel +/- 1,5m is, is het voor de technicus van Eandis OK) in dezelfde ruimte.

Nu zit dit minimum 60cm onder het maaiveld en komt het dus ook op die diepte binnen.

Net waar we het gas willen laten binnenkomen zou ook de standleiding van de badkamer (met WC en ook WC beneden wordt erop aangesloten) komen.

1. Zou dit technisch haalbaar zijn: wachtbuizen voor gas en water laten kruisen onder de riolering (die evenwijdig aan de gevel naar de straat loopt) en ook onder de standleiding van het sanitair om er net naast uit te komen. De riolering zit 25-40cm onder het maaiveld, dus volgens mij zou dit kunnen aangezien de bovenkant van gaswachtbuis op 60cm zit. Wat wel belangrijk om weten is: er passeert een auto over de oprit net boven deze kruising, dus moet ik iets van versteviging voorzien tussen wachtbuizen en riolering?

2. Maar nog een ander paar mouwen: aansluiting van standbuis op oude gresbuizen-riolering. Men voorziet hier best een controleput. Echter: die controleputten zijn al een stuk dieper dan waar de leidingen zelf erin uitkomen. Dus zou ik best de controleput voorzien naast de plaats waar de wachtbuizen van gas en water binnenkomen. Mag de standleiding schuin naar de bestaande riolering gaan zodat die controleput naast ipv boven de wachtbuizen voorzien kan worden?

Bovenaanzicht (volle lijn is riolering, o is standleiding, lijn ertussen is aansluiting op controleput X)

Dus ipv op deze manier

X_______________

||

o

WEL op deze manier

__X____________

--//

-o

Nogal ingewikkeld om uit te leggen zonder tekenen. Hopelijk begrijpt iemand het en kan er iemand een advies in geven. Het heeft mij al serieuze kopbrekers bezorgd... :?

Reacties

afbeelding van Mr. B
Lid vanaf: 21/09/2007
1044 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Niemand met advies of ervaring hieromtrent?

afbeelding van Kamicazze
Lid vanaf: 30/03/2007
390 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

misschien is de situatie toch niet helemaal duidelijk