• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

effect digicoder Telenet op analoog signaal

JuSa

Lid
Lid geworden
9 sep 2010
Berichten
112
Waarderingsscore
0
Punten
16
Situatie: Vandaag heb ik een "2e TV" (LCD) geinstaleerd bij mijn schoonouders. Deze TV heb ik aangesloten op de kabel (coax). Nu was er onwaarschijnlijk veel ruis op het scherm bij alle posten. Ik heb dan de HDMI komende van de digicoder én die verbonden was met hun "1e TV" afgekoppeld en deze ingestoken in de "2e TV" en het beeld was haarzuiver dus de mindere kwaliteit van het beeld lag niet aan de TV. Met mijn beperkt elektronicaverstand stel ik dus vast in de digicoder "iets" zit dat het ruissignaal onderdrukt. Ik vroeg mij dus af of er een toestel bestaat die ook op dezelfde manier de ruis onderdrukt maar warvoor mijn schoonouders dus niet maandelijks 10 of 15 euro moeten  betalen (ze hoeven niet 300 zenders te kunnen ontvangen op de "2e TV" noch moeten ze een HDD en dergelijke hebben). Ter info: zowel de digicoder (die de "1e TV" "voedt") als de "2e TV" (dus rechtstreeks zonder digicoder ertussen) krijgt signaal van het dezelfde kabelwandoos.
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
8.685
Waarderingsscore
6
Punten
0
JuSa zei:
Nu was er onwaarschijnlijk veel ruis op het scherm bij alle posten.

Heb je de TV-kanalen terug ingesteld na het koppelen van de TV met de coax?
Ik heb dan de HDMI komende van de digicoder én die verbonden was met hun "1e TV" afgekoppeld en deze ingestoken in de "2e TV" en het beeld was haarzuiver dus de mindere kwaliteit van het beeld lag niet aan de TV.

Dat laatste kan je niet concluderen want HDMI is een digitaal signaal (dus digitale ingang op de TV) en coax is een analoog signaal (dus analoge ingang op je TV). Beide signalen hebben niets met elkaar te maken.
Met mijn beperkt elektronicaverstand stel ik dus vast in de digicoder "iets" zit dat het ruissignaal onderdrukt.

Foute conclusie, zie hiervoor.
 

BCelektrotechniek

Zeer Actief lid
Lid geworden
20 mei 2007
Berichten
920
Waarderingsscore
112
Punten
43
Aan de aansluiting aan de straat steekt men daar tegenwoordig een stukje tussen dat enkel de digitale signalen doorlaat en de analoge blokeert.
 

BCelektrotechniek

Zeer Actief lid
Lid geworden
20 mei 2007
Berichten
920
Waarderingsscore
112
Punten
43
Of anders gezegd men laat enkel de bandbreedte door die gewenst is bij deze klant;
 

gert.bovens

Gewaardeerd lid
Lid geworden
19 mrt 2015
Berichten
1.320
Waarderingsscore
129
Punten
63
Die filter aan de straat is indien men geen kabelabonnement betaald... Bij Telenet betaal je dit sowieso dus mogen ze analoge kanalen niet blokkeren...
Je hdmi van de 1ne tv op de andere is natuurlijk geen vergelijking je bent dan digitaal aan het kijken...
Als je een flut coax kabel hebt naar de 2de tv kan dit al de oorzaak zijn van je ruis... Hoe sluit je de 2de tv aan op de coax? Zit deze aansluiting op 1 van de versterkte uitgangen van de NUI?

Greetz Gert
 

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
16.038
Waarderingsscore
4.939
Punten
113
Euh.. digitaal HD signaal vergelijken met analoog SD signaal? Ja, dat ziet er een stuk poverder uit. En lang niet elke TV schaalt een analoog SD signaal even mooi op naar de werkelijke schermresolutie.

En daarnaast uiteraard de kwaliteit van de bekabeling binnenshuis.

Telenet zet overigens geen filter meer. Wie wil ‘zwartkijken’ kan dat tegenwoordig via de kabel. Enkel de 1e bewoner heeft nog een filter, na de eerste aansluiting komen ze dat niet meer afzetten.
 

YokoTsuno

Zeer Actief lid
Lid geworden
4 jun 2012
Berichten
1.968
Waarderingsscore
33
Punten
48
Het is de TV zelf die deze ruis genereert.

- Op de kabel zitten analoge en digitale kanalen
- Als jullie een abonnement hebben (1e TV) voor de digitale heb je automatisch de analoge.
- Afhankelijk van het merk en type kan deze TV enkel analoge dan wel analoge + digitale kanalen ontvangen. Gezien dit een LCD TV is vermoed ik enkel analoge.
- Om die analoge kanalen te ontvangen moet je de TV deze kanalen laten zoeken. Hiervoor zit er ergens een menu op de TV. Kan je via de afstandsbediening oproepen.
 
V

Verwijderd lid 172838

Guest
De analoge tuner die heden in tv’s zit is erg lowcost en men verwacht dat je het digitale signaal gebruikt (wordt meegestuurd op coax en door decoder gedecodeerd en via bv HDMI uitgestuurd. 

De kanaalbreedte van analoge zenders is ook veel kleiner geworden wegens het moeten plaatsmaken voor extra zenders. 
 

JuSa

Lid
Lid geworden
9 sep 2010
Berichten
112
Waarderingsscore
0
Punten
16
Bedankt voor alle antwoorden.

 

@ Gery

Als de 1e TV en 2e TV beide een haarscherp beeld geven eens aagesloten op de Digicorder en als de 2e TV een beeld vol met ruis geeft eens aangesloten op de kabel, mag je dan niet uitgaan van het feit dat de 2e TV niet de oorzaak is maar wel het binnekomend signaal én dat dit signaal dan door de digicorder wordt "behandeld" om het beeld scherp te krijgen. Zoals gezegd staat er in de wandcontactdoos van de kabel een verdeler die zowel de 1e TV via de digicorder voedt als de 2e TV rechtstreeks.

 

@ Gert

Zie hierboven: de 1e TV is aangesloten via HDMI afkomstig van de digicorder en in de digicorder is de coax geplugd, de 2e TV rechtstreeks op de coax. Ik weet niet zeker wat je bedoelt met NUI... is dit de digicorder?

Dat een analoog beeld niet hetzelfde is dan het digitaal beeld begrijp ik. Ik vraag mij echter af wat de digicorder doet om dit beeld zoals de 2e TV gevoed word  (dus met ruis) "om te zetten" naar een scherp beeld (dat we krijgen als de 2e TV aangesloten is via HDMI aan de digicorder). Coax naar digicorder (en dus 1e TV) en naar 2e TV is dezelfde => zelfde aftappunt

 

@Yoko

De 2e TV geeft zowel beeld bij aansluiting op digicorder (digitaal als ik me niet vergis) als rechtsreeks op de coax (analoog), alleen is het beeld op de analoge coax niet zuiver (maar ook geen sneeuw => we zien onzuiver beeld). Zou het dan kunnen dat het analoog beeld beter wordt als ik handmatig de posten zoek ipv dat de TV de posten nu automatisch zoekt?

 

Bestaat er dan geen apparaat die het analoog signaal kan "zuiveren". Als ik het goed begrijp gaan sommige flatscreens wel goed om met analoge signalen (zoals de digicorder?) dus zit er in die TV's toch iets in dat het beeld zuivert?

 
 

gert.bovens

Gewaardeerd lid
Lid geworden
19 mrt 2015
Berichten
1.320
Waarderingsscore
129
Punten
63
dat is omdat je analoge en digitale signalen door elkaar bent aan het vergelijken...

op je coax zitten beide signalen

je digicorder zet de digitale signalen om (decode deze) en brengt ze via hdmi over naar je tv toestel...

analoge zenders worden gedecode door je tv zelf maar dit signaal is kwalitatief zeer slecht tov digitaal, digitaal HD is bv 720p tov 480p analoog signaal, dit resulteert in "ruis" op je scherm omdat de pixels gewoon uitvergroot worden om je scherm gevuld te krijgen.

eventuele mogelijkheid dat je hebt als je geen 2de decoder wilt nemen en je tv een digitale ontvanger heeft met een CCAM module is een telenet CCAM module aankopen (geen idee wat dit kost op dit moment) en dan digitaal rechtstreeks kijken met je tv

er zijn misschien ook nog vrij te bekijken zenders digitale zenders maar dan moet je tv nog steeds dit kunnen

 

De NUI is de coax versterker die telenet plaatst, hierop heb je meestal 4 coax aansluitingen op voor TV's waarvan 2 onversterkte en 2 versterkte, het kan dus al een verbetering zijn indien de op dit moment gebruikte aansluiting een onversterkte is deze te wisselen met een versterkte...

 

Je digicorder stuurt geen analoog signaal via hdmi naar je tv laat dat al maar zeker zijn... als je via de coax uit van je digicorder gaat kan het wel zijn dat dit signaal hierdoor terug een boost krijgt maar als je dan geen kwaliteitsvolle coaxkabel gebruikt naar je 2de toestel zal dit weinig verschil maken...

 

hoeveel afstand zit er tussen de 2 tv toestellen (aangezien je zegt dat deze van hetzelfde punt hun signaal nemen?

 

Greetz Gert
 
V

Verwijderd lid 172838

Guest
Nogmaals, het gaat hier niet om “zuiveren”. 

Ik was in een vorig leven tv technicus en de problematiek is alom gekend. 

Je tv verwacht een digitaal signaal (bv via HDMI) en kan weinig goeds maken van het analoge signaal. 
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.143
Waarderingsscore
6.697
Punten
113
koop een digibox (of corder)voor 2de tv.
kan je meteen ook opnames van digicorder delen. (kan je ook 2dehands kopen)
 

YokoTsuno

Zeer Actief lid
Lid geworden
4 jun 2012
Berichten
1.968
Waarderingsscore
33
Punten
48
JuSa zei:
Digicorder en als de 2e TV een beeld vol met ruis geeft eens aangesloten op de kabel, mag je dan niet uitgaan van het feit dat de 2e TV niet de oorzaak is maar wel het binnekomend signaal én dat dit signaal dan door de digicorder wordt "behandeld" om het beeld scherp te krijgen. 

Jij verwart waarschijnlijk ruis (zwart/witte stippen in het beeld) met een onscherp beeld. Als je echt ruis hebt is er iets mis. Heb zelf een 2e analoge TV en beeld is dat van behoorlijke kwaliteit. 
Bestaat er dan geen apparaat die het analoog signaal kan "zuiveren". Als ik het goed begrijp gaan sommige flatscreens wel goed om met analoge signalen (zoals de digicorder?) dus zit er in die TV's toch iets in dat het beeld zuivert?

Nee, jij maakt een fundamentele denkfout. 

Die analoge en digitale kanalen zitten letterlijk door elkaar op die kabel maar hebben echter een totaal andere samenstelling. De TV poetst dat niet op zoals jij denkt, maar net omgekeerd. Een analoog beeld op weg van de bron naar jouw TV is onderhavig aan demping en vervorming, een onomkeerbaar proces wat de TV nooit meer kan corrigeren. 

Bij digitale signalen worden zoals de naam al zegt het beeld eerst gedigitaliseerd en dan op de kabel gezet. Dit is (op de compressie na) altijd terug in zijn oorspronkelijk kwaliteit te herstellen.

Er kan inderdaad iets mis zijn, maar dat verandert niets aan het feit dat dat analoge beeld nooit dezelfde kwaliteit kan hebben, anders was er die digitale TV nooit gekomen. Als je een goede camera hebt kan je misschien hier een indruk van de kwaliteit posten.
De kanaalbreedte van analoge zenders is ook veel kleiner geworden wegens het moeten plaatsmaken voor extra zenders. 

De bandbreedte van een  analoog PAL-B signaal is nog altijd 7MHz, iets wat men overigens niet kan veanderen, tenzij iedereen een andere TV gaat aanschaffen 

 

 

 

 

 

 
 

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
16.038
Waarderingsscore
4.939
Punten
113
Heb je eigenlijk een herkenbaar beeld met ruis op, of heb je geen beeld en alleen maar ruis?

En in het 1e geval, hoe erg is die ruis dan? Kan je een foto of korte video gemaakt met jouw telefoon hier plaatsen?
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
29.898
Waarderingsscore
2.465
Punten
113
JuSa zei:
Bedankt voor alle antwoorden.

 

... Zoals gezegd staat er in de wandcontactdoos van de kabel een verdeler die zowel de 1e TV via de digicorder voedt als de 2e TV rechtstreeks.

 

...

1 wandcontactdoos met 2 toestellen moet altijd verkeerd lopen :-(

 
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
8.685
Waarderingsscore
6
Punten
0
JuSa schreef:

@ Gery

Als de 1e TV en 2e TV beide een haarscherp beeld geven eens aagesloten op de Digicorder en als de 2e TV een beeld vol met ruis geeft eens aangesloten op de kabel, mag je dan niet uitgaan van het feit dat de 2e TV niet de oorzaak is maar wel het binnekomend signaal én dat dit signaal dan door de digicorder wordt "behandeld" om het beeld scherp te krijgen.

Neen dat mag je niet, zie mijn eerdere reactie, en zie ook de reacties van anderen. Via HDMI is digitaal, via kabel is analoog, beide hebben niets met elkaar te maken.
Zoals gezegd staat er in de wandcontactdoos van de kabel een verdeler die zowel de 1e TV via de digicorder voedt als de 2e TV rechtstreeks.

Welke verdeler? Merk en type?
Ik vraag mij echter af wat de digicorder doet om dit beeld zoals de 2e TV gevoed word  (dus met ruis) "om te zetten" naar een scherp beeld (dat we krijgen als de 2e TV aangesloten is via HDMI aan de digicorder). Coax naar digicorder (en dus 1e TV) en naar 2e TV is dezelfde => zelfde aftappunt

Een digicorder zet geen ruis om, een digicorder zet het digitale signaal dat via de kabel binnenkomt om naar een digitaal signaal voor de TV. Het analoge signaal op de kabel wordt rechtstreeks door de TV ontvangen, in de TV zit een analoge "decoder".
De 2e TV geeft zowel beeld bij aansluiting op digicorder (digitaal als ik me niet vergis) als rechtsreeks op de coax (analoog), alleen is het beeld op de analoge coax niet zuiver (maar ook geen sneeuw => we zien onzuiver beeld). Zou het dan kunnen dat het analoog beeld beter wordt als ik handmatig de posten zoek ipv dat de TV de posten nu automatisch zoekt?

Analoog beeld is altijd een stuk onzuiverder dan digitaal beeld. Maak eens een kort filmpje van het analoge beeld op de 2e TV.
Bestaat er dan geen apparaat die het analoog signaal kan "zuiveren". Als ik het goed begrijp gaan sommige flatscreens wel goed om met analoge signalen (zoals de digicorder?) dus zit er in die TV's toch iets in dat het beeld zuivert?

Nogmaals, een Digicorder "zuivert" geen beeld! Een Digicorder decodeert het digitale signaal op de kabel.
 

JuSa

Lid
Lid geworden
9 sep 2010
Berichten
112
Waarderingsscore
0
Punten
16
Bedankt allen, ik ben weer wat slimer geworden denk ik. Ik ga eerst eens kijken of de betreffende coax op een versterkte dan niet versterkte uitgang van die NUI staat.

 

Indien wel zit er niets anders op dan een smartcard te gaan halen (eerst kijken of de TV hiermee compatibel is) of een tweedehands digicorder (zijn er geen zaken waar ik hiermee moet rekening houden zoals versleuteling of zo of kan je dit alijd zo gebruiken?)

 

Het beeld is inderdaad herkenbaar maar niet scherp, je ziet ook bij snel bewegende beelden de "schaduw" die erachter komt. Ik probeer te kijken of een foto of filmpje de ruis representatief kan voorstellen en zal dit dan proberen te posten.
 
V

Verwijderd lid 172838

Guest
Zet de tweede tv eens rechtstreeks op de wanddoos zodat je de versterker bypassed. 

Zo weet je of er iets mis is met de versterker. 

Die schaduw / spookbeelden tonen aan dat de impedantie niet klopt. ofwel is er ergens een foute aftakking gemaakt, of slechte connectie. 

 
 

marc.vv

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 sep 2008
Berichten
2.067
Waarderingsscore
1.139
Punten
113
In die domino's of  insteek-splittertjes zijn er twee soorten, de betere hebben binnenin een impedantie-aanpassing (75 ohm) waardoor er minder verlies is bij het splitten van het signaal.

Uiteraard kan je theoretisch maximaal de helft per uitgang halen  ..  maar met een 'goedkoop' splittertje heb je nog een stuk minder.

 

Hoe lager het signaal in niveau, hoe meer ruis je krijgt.

Het signaal versterken lijkt een makkelijke oplossing maar als het niveau van de ruis mee wordt versterkt dan blijft de signaal/ruis verhouding dezelfde of wordt zelfs slechter.
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
8.685
Waarderingsscore
6
Punten
0
Inderdaad best één TV per uitgang op de NUI.
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan