differentieel net 3 x 220V

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Steven_N
Lid vanaf: 20/06/2009
16 berichten

Heb even een vraagje over de differentieel bij een net 3x220V.

Gebruik je hiervoor een 4-polige diff waarvan je 1 faze er 2 x laat doorlopen?

Reacties

afbeelding van Domotix
Lid vanaf: 22/08/2009
22 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Nee dit mag je niet doen...

Je gebruikt enkel 3 aansluitingen.

Waar je wel moet op letten is waar het "testknop" circuit is aangesloten moet je gebruiken

afbeelding van Runi-zelfbouw
Lid vanaf: 06/03/2009
113 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

beste,

Je gebruik maar 3 contacten van de diff, de N klem sluit je niet aan.

afbeelding van Gery
Lid vanaf: 12/03/2006
11192 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

controleer wel het schema van de diff zodat je de juiste polen kiest, met name de testknop moet kunnen werken

afbeelding van Steven_N
Lid vanaf: 20/06/2009
16 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ok bedankt voor de info

afbeelding van dirk bruijns
Lid vanaf: 08/08/2008
203 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Gery wrote:
controleer wel het schema van de diff zodat je de juiste polen kiest, met name de testknop moet kunnen werken
Runi-zelfbouw wrote:
beste, Je gebruik maar 3 contacten van de diff, de N klem sluit je niet aan.

Ik dacht dat de meerfasige diff's allemaal hun T-knop hadden tussen N en één van de fasen, meestal de meest linkse of meest rechtse. Hoe sluit je nu best zo'n diff aan op een net 3x220v ?

afbeelding van PeterVs
Lid vanaf: 08/01/2009
193 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Fazen aan de faze-klemmen aansluiten en een brug leggen tussen de N en één faze, maar niet de faze waar de testknop aangekoppeld zit.

afbeelding van Gery
Lid vanaf: 12/03/2006
11192 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij de diff's van Gardy zit een A4 blad met daarop alle mogelijke aansluitschema's.

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
27799 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Gery

ik heb er hier ene van Schneider en geen docs erbij en geen symbolen erop

ik heb al geprobeerd met N + L1 en N + L3 meer geen succes, ken jij de oplossing?

afbeelding van Gery
Lid vanaf: 12/03/2006
11192 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

stefan;1807937 wrote:
ik heb er hier ene van Schneider en geen docs erbij en geen symbolen erop

ik heb al geprobeerd met N + L1 en N + L3 meer geen succes, ken jij de oplossing?

Wat bedoel je nu? Wil je een 4-polige diff monofasig aansluiten?

afbeelding van Gery
Lid vanaf: 12/03/2006
11192 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

stefan;1807937 wrote:
ik heb er hier ene van Schneider en geen docs erbij en geen symbolen erop

ik heb al geprobeerd met N + L1 en N + L3 meer geen succes, ken jij de oplossing?

Wat bedoel je nu? Wil je een 4-polige diff monofasig aansluiten?

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
27799 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ja, iemand vroeg mij dat en wist dat dit topic hier was en het dus kon

op bovenstaande foto zie je duidelijk dat testknop tussen N en 1 zit

van iemand anders kreeg ik te horen, dat ik best brugjes kon plaatsen van L1 naar L2 en L3, zowel onderaan als bovenaan

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
27799 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ja, iemand vroeg mij dat en wist dat dit topic hier was en het dus kon

op bovenstaande foto zie je duidelijk dat testknop tussen N en 1 zit

van iemand anders kreeg ik te horen, dat ik best brugjes kon plaatsen van L1 naar L2 en L3, zowel onderaan als bovenaan

afbeelding van Gery
Lid vanaf: 12/03/2006
11192 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Misschien zit de testknop tussen 2 fasen. Typenr al gegoogled?

afbeelding van Gery
Lid vanaf: 12/03/2006
11192 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Misschien zit de testknop tussen 2 fasen. Typenr al gegoogled?