• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Condensatieketel in wasplaats of kelder?

patjer1

Zeer Actief lid
Lid geworden
3 jun 2007
Berichten
1.028
Waarderingsscore
0
Punten
36
Ik ben momenteel ah denken waar ik de condensatieketel en boiler best zou plaatsen; komt deze in de wasplaats dan verliezen we redelijk wat ruimte maar dan moet ik enkel een 3-4m horizontaal naar de keuken met het warmwater en een 2.5m omhoog naar de badkamer. Indien in de kelder zal deze afstand ietsje vergroten maar liggen ze, weliswaar met isolatie, in een koude ruimte maar dan kan ik wel alles centraliseren in een technische ruimte.



Wat raden jullie aan?
 
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
292
Waarderingsscore
0
Punten
0
Mijn huis is volledig onderkelderd en ik plaats de ketel in de berging(wasplaats) voor de redenen die je aanhaalt, warmteverlies en kortere leidingen.

Berging ligt onder de badkamer en naast de keuken.
 
Lid geworden
18 apr 2007
Berichten
207
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wat nog iemand ons zei: je hebt een condensatieketel => water => als je ermee in de kelder zit moet je een pompje gaan plaatsen dat dat water terug wegpompt he :).
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
1.242
Waarderingsscore
0
Punten
0
en de warmte van de ketel kan je beter op't gelijkvloers gebruiken, dan in de kelder..
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan