Levertijd gevelstenen: 6+ maanden enorm uitzonderlijk?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van threster
Lid vanaf: 05/05/2020
2 berichten

Ik heb in januari het contract met mijn aannemer ruwbouw afgesloten.Hij had offerte uitgebracht op de uitgebreide meetstaat van de architect, met alle materialen etc opgelijst. Opleverdatum was vastgelegd op eind juni. De aannemer is met een kleine 2 weken corona-vertraging gestart  midden april.

Nu komt hij vorige week af dat mijn gevelstenen onmogelijk te krijgen zijn. Eerstmogelijke levertijd is december! De architect nam al contact op met wienerberger, zij bevestigen dit.

De aannemer spreekt van "dit had ik niet kunnen voorzien". Mijn architect zei dat 6-8 weken normaal is. Als ik wat google, vind ik dat er in 2019 ook lange wachttijden voor gevelstenen waren. Mijn vraag: is dit echt enorm uitzonderlijk, of is mijn aannemer gewoon hopeloos te laat geweest met bestellen? 

Reacties

afbeelding van Stefaan Van Slycken
Lid vanaf: 13/05/2017
1830 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zoveel maanden wachttijd lijkt me echt wel uitzonderlijk. Je zou bij Wienerberger kunnen vragen waarom die levertijd zo oploopt - zijn er bepaalde grondstoffen die niet geleverd worden? Is er nog ergens voorraad? Zijn er alternatieven waar je mee kan leven en die wel leverbaar zijn?

Je aannemer kan ze helaas niet toveren, en met alle onzekerheid rond Corona kan je 'm niet echt verwijten dat hij wat afgewacht heeft. Ik merk - zoals vele aannemers - dat de klanten bijna zonder uitzondering allemaal tot ver na de vervaldatum wachten met hun facturen te betalen. Dat geeft de nodige cashflowproblemen, dus wordt er minder op voorhand besteld. Dat is een vicieuze cirkel waar we 't einde nog niet van gezien hebben.

Ga dus niet met stenen smijten en kijk of je tot een oplossing kan komen.

Mijn bouwblog: een BEN-houtskelet: https://stefaan56.wixsite.com/bouw

afbeelding van JeroenHeymans
Lid vanaf: 19/04/2015
22 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ook al gehoord van ongelooflijke vertragingen bij wienerberger (dacht ik toch, ging over kleiklinkers), veel mensen technisch werkloos geplaatst en maar 2 van de 4 ovens die werken -corona-..