isolatie onder chappe

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van bjohan
Lid vanaf: 09/06/2010
158 berichten

Ik heb een vraagje over de isolatie van de vloer.

Dindsdag komen ze in de achterbouw de betonplaat gieten. Nu is de bedoeling dat ik op de betonplaat isolatieplaten van 7cm leg en daarop chappe van ongeveer 5cm, daarna op vloeren.

Opspuiten met PUR ga ik niet doen doordat ik nog een deel platen over heb van de zolder en ik zou die hiervoor gebruiken, dan moet ik niet te veel meer bijkopen.

De vraag is of dit een goede oplossing is en of ik eventueel tussen de isolatie en de chappe een plastic folie zou leggen.

Alvast bedankt

Reacties

afbeelding van Dima bvba
Lid vanaf: 21/03/2011
6 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Je kan bij het gebruik van isolatie best altijd bouwfolie plaatsen onder chape en chape bewapenen met netten of vezelbewapening (sterkste is netten). Dit om diepe scheurvorming te voorkomen.

Je spreekt eveneens van een chape van slechts 5 cm en dat is wel erg weinig (is immers het aller minimum), beter zou zijn 7 cm, zeker op isolatie. Bovendien is een betonplaat bijna nooit vlak en als je al slechts met 5 cm vertrekt, heb je erg veel kans dat je op sommige plaatsen de vereiste minimumdikte van 5 cm niet meer haalt.

Misschien toch maar overwegen om over te stappen naar gespoten PUR (hogere isolatienorm en uit 1 vlak waardoor je met minder dikte zelfde resultaat behaalt) en zodat je toch 7 cm chape kan leggen.

marina