gat opvullen muur na uitbreken schouw

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van wasser
Lid vanaf: 05/08/2009
1 berichten

Beste,

Ik had een schouw staan in de keuken welke flink in de weg stond. We hebben de schouw nu uitgebroken. Maar nu ben ik aan het kijken hoe ik het het gemakkelijkst terug mooi kan afwerken.

Ik zal even de situatie schetsen. Het betreft een oud huis met gelijkvloers en een bovenverdiep. Het plafond is een houten constructie.

Tussen de keuken en de living staat een binnenmuur. Deze is als volgt opgebouwd. Een gemetste muur (bestaande uit grote blokken, geen beton, vrij poreus materiaal). Hier is een houten frame op aangebracht. Om de 40cm een houten lat welke van plafond naar vloer loopt. Op dat houten frame zijn gipsplaten aangebracht. Hierdoor is er toch een 6cm ofzo tussen gipsplaat en de muur. De muur eindigt trouwens op +- 10cm van het plafond.

De schouw was volledig in de muur gezet. Vermits deze nu weg is, is er dus een groot gat. Hoe kan ik dit het beste opvullen? Is dit nodig om het op te vullen of kan ik er gewoon een nieuwe gyproc plaat voor zetten?

Op welke manier zal het het gemakkelijkst zijn om het terug af te werken?

Alle gipsplaat weghalen en nieuwe zetten op het houten frame. Houten frame weghalen en een metalen plaatsen? Andere?

Kunnen er problemen ontstaan ivm steun en dergelijke. De muur zou geen steunmuur kunnen zijn volgens mij gezien hij op +- 10 cm van het dak eindigt ... maar het stuk schouw kwam wel tot aan het plafond.

De andere kant van de muur (gipsplaat) is eveneens beschadigd geraakt.

Hieronder wat foto's voor een betere zicht op de situatie:

http://www.uploader.be/output/1255784237.jpg

http://www.uploader.be/output/1255784356.jpg

http://www.uploader.be/output/1255784392.jpg

http://www.uploader.be/output/1255784444.jpg

http://www.uploader.be/output/1255784634.jpg

http://www.uploader.be/output/1255784765.jpg

Alvast bedankt

Reacties

afbeelding van Zitaki
Lid vanaf: 15/06/2009
216 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik zou om snelbouwsteen gaan die ongeveer de dikte heeft of dikker is dan de bestaande muur (grijze assestenen).

Vervolgens muurtje opmetsen, vergeet de vochtkering niet onderaan aan te brengen. Eventueel bovenaan, waar contact met houten vloer is, iets anders dan steen tussen steken. Goed opvoegen bovenaan, zo is de hele boel zeker gesteund en stevig.

Daarna owel met gyproc afwerken ofwel gewoon plakken (stukadoor).

Als je uw snelbouwstenen dikker neemt en mooi in het midden tussen de 2 muren metst kan je misschien meteen plakken zonder opvulling (gyproc) of cm dikke plamuur te moeten plaatsen.

afbeelding van wasser
Lid vanaf: 05/08/2009
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

gaat het geen problemen geven met het metsen van de muur? Want ik kan dan enkel omhoog gaan, dus moeten de stenen eigenlijk op mekaar gestapeld worden...zal dit wel stabiel genoeg zijn denk je? Ik bedoel dat de stenen dan bijna recht op mekaar liggen (geen idee hoe ik het duidelijker kan uitleggen).

Is het mogelijk om op een of andere manier de bestaande gipsplaat doormidden te zagen? Zodat ik de gipsmuur die beschadigd is kan afzagen en hiertussen een nieuwe gyproc plaat kan zetten? Dan de voegen wat opvullen?