Funderingssleuf buitenmuur opvullen

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Rein123
Lid vanaf: 12/03/2019
1 berichten

Beste kenners,

ik heb een werkhok langs de buitenzijde gefaseerd geherfundeerd (beton onder buitenmuur (betonsteen)).  Zie ook foto's in bijlage.

Ik vroeg mij nu af hoe ik de ontstane put best terug opvul. Tussen omliggend land en de betonlaag is namelijk een hoogteverschil van een 10-20 tal cm. Bijgevolg komt hier water op te staan  als het regent. Gevaar is dat het vocht zo naar binnen kan dringen (de muur bestaat uit slechts 1 laag holle betonsteen, 20 cm dik).

Graag had ik iets van gevelbegroeiing tegen de loods gezet, dus had graag gewoon met zand weer opgevuld. Kan ik dit zomaar doen zonder vochtproblemen te hebben? Kan ik bv. een bepaalde folie (welke?) in dit 'gat' leggen, en daarop dan aarde plaatsen? In dit geval denk ik ik bv. om PU schuim tussen de folie en de muur plaatsen zodat zeker geen vocht naar binnen zou lopen.

Opvullen met beton of tegels plaatsen doe ik hier liever niet.

Graag had ik jullie mening/advies even gehoord.

Groeten en alvast hartelijk dank!

 

 

Reacties

afbeelding van gert.bovens
Lid vanaf: 19/03/2015
910 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Maaivelddichting plaatsen om waterindringing tegen te gaan, hier bestaan meerdere oplossingen voor.

Pur schuim is niet waterdicht!

Greetz Gert

afbeelding van charel
Lid vanaf: 09/04/2010
14516 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik zou het uitstekende stuk beton schuin aansmeren met mortel en die dan verder optrekken tegen de onderkant van de muur  tot een stuk boven het maaiveld. Het ondergrondse gedeelte kan je dan nog bestrijken met een bitumineuze verf (teren). Vervolgens alles opvullen met gewone aarde.