Dorpel deur ontkoppelen van vloer

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van co2neutraal
Lid vanaf: 13/11/2018
49 berichten

Hallo,

Aan onze achtergevel hebben we een raammopening van 6.8m waar we 2 vaste ramen en een dubbele deur willen plaatsen. Er is geen spouw, gewoon massieve muur.

Nu hebben we de dorpel in zwarte graniet besteld, op aanraden ramenman  5 cm achter de dagkant. Nu willen we binnen ook een stuk graniet van 2cm leggen om het visueel te laten doorĺopen. Nu vraag ik mij af hoe ik de koudebrug kan oplossen? Zeker aan de deur is het toch wel mooi als het doorloopt, maar er zou isolatie tussen moeten. Hoe dan?? Heeft het eigenlijk ook wel zin als er toch een massieve muur onder zit, parels voor de zwijnen?

Bedankt!

Reacties

afbeelding van co2neutraal
Lid vanaf: 13/11/2018
49 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

In bijlage nog een foto. We zouden de graniet doortrekken tot tegen de convectorputten, en eronder zit er dus een volle muur, namelijk beton van de convectorput en dan volle muur tot buiten... als er een koudebrug is komt het wel maar 25cm...?

afbeelding van jan 007
Lid vanaf: 16/11/2018
2370 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

waar ramen zijn geen probleem, kan je een stuk isolatie van 2-5 cm steken (zolang buiten en binnendorpel maar onder het raamkader zitten

aan deur zou je onder je dorpel binnen vb een laag foamglas kunnen plaatsen , tussen binnen en buitendorpel een smal stuks isolatie (vb stuke randisolatie bij chape gebruikt) en dichtkitten