Buitendeurdorpel

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Fred84
Lid vanaf: 27/06/2020
0 berichten

Ik heb een vraag i.v.m. de buitendeurdorpel, de opstand van de dorpel.
Is deze 1 geheel met de dorpel zelf of is het ook toegelaten om dit met silicone te bevestigen? + moet een dorpel ook geplaatst worden zowel links als rechts in de muur?

Sinds de warme dagen in mei, is deze opzetdorpel gebarsten bij ons. De dorpel zelf is intact.
Dit komt door dat de binnentegels, die grenzen aan de deur naar boven aan het duwen zijn.
Met als gevolg dat onze voordeur niet meer open gaat. Doordat wij onze inrit niet hebben laten leggen door de vaste leverancier van de bouwheer, schuiven zowel ons plaatser als de vaste leverancier de schuld van zich af.
Aangezien enkel de opzetdorpel gebarsten is en niet de dorpel zelf, wijst dit dan aan dat het probleem van binnenuit komt? Of toch buiten?

Reacties

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
15677 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij het bekijken van de foto's :
Foto dorpel _2
Opstand is naar buiten toe geduwd .
Houdt op de dorpel en tegen de opstand een waterpas en je merkt dat rechts van de breuklijn de opstand naar buiten is geduwd.  Je merkt ook dat er tussen opstand en binnentegel de voeg aan de zijde van de opstand is losgekomen. Ik merk geen uitzettingsvoeg tussen opstand en dorpel.

Foto dorpel _ 4
Volgens wat ik zie kan de verharding kandla niet tegen de dorpel aanduwen . Openstaande voeg, waterkering en schaduwlijnen doen me er zeer sterk van uitgaan dat de kandla onder de dorpel zit ... leg uit hoe duwt die dan de opstand stuk?

Laat u bijstaan door een technisch bouwexpert. 
Maar als ik, een tuinarchitect dit al zie, dan versta ik gewoon niet dat de bouwfirma, de aannemer bouw, de aannemer verharding en je architect daar blind voor zijn. 
Stel ze allemaal in gebreke.