Voorbeeld plan garage uit beschermd volume

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Bennyd
Lid vanaf: 14/08/2020
2 berichten

15 jaar na ons eerste bouwavontuur zijn we zo zot geweest om te beslissen er nog eens aan te beginnen, maar de wereld is natuurlijk dezelfde niet meer.

Wij zijn fan van een garage in de woning en dat willen we graag opnieuw zo, tenzij EPB daar een stokje zou voorsteken. Nu moet deze garage wellicht buiten het beschermd volume gehouden worden, maar hoe doe je dat juist?

- Heeft iemand een voorbeeld plan van garage buiten het beschermde volume? Dat zou me al veel helpen, hiermee bedoel ik detail tekeningen.

- Mets je dan 2 binnenmuren met daartussen isolatie? Wat doe je met de gewelven? Onderkant of bovenkant isoleren?

- Of isoleer je de binnenmuren en het plafond gewoon vanuit de binnenkant? En verwaarloos je de koudbrug die komt van de buitenmuur van de garage?

- Moet deze isolatie dan even dik dan bij de buitenmuren? Want de buitenmuren van de garage zou ik gewoon mee isoleren zoals de rest van de woning.

- Steek je dan een "buitendeur" tussen woning en garage? Naar luchtdichtheid lijkt me dit wel nodig.

Ik heb al gelezen dat het naar EPB misschien ook beter kan zijn de garage toch op te nemen in het beschermde volume, maar dan nog zouden we het plafond zeker isoleren. Wel geen idee of het veel nut zou hebben met de koudebrug van de muren.

Het is zeker een onderdeel van het nieuwe project dat we willen verbeteren tegenover nu, want nu voelt de vloer van de kamer boven de garage soms wat kouder aan tegenover de rest.

 

alvast bedankt!

Reacties

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
28062 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Buitendeur tussen woning en garage

muur tussen garage ennwoning dubbel met isolatie er tussen en welfsels en op hun muur leggen, isolatie loopt door

isolatie boven de garage zoals vloer van de woning gelijkvloers