Vloeropbouw en isolatie , terras in beschermd volume brengen

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van frensj
Lid vanaf: 09/08/2019
0 berichten

Beste

Wij hebben een woning gekocht en zijn die grondig aan het renoveren. Een van  de zaken die we doen is het binnenbrengen van een overdekt terras, in het beschermd volume. 

Ik heb 2 foto's van het originele plan bijgevoegd. Zoals je daar kan zien is er een klein terras tussen de keuken, living en scheumuur. Onder de keuken en living is kruipkelder, onder het terras volle grond.

Nu willen we de vloer isoleren, oude beton moet er uit. De achtergevel zullen we langs buiten bij isoleren met crepi daarop. Bij de buitenmuren is het de bedoeling om de isolatie ook onder de grond door te trekken. 

Mijn vragen: isoleer ik de oude buitenmuur ook onder de grond mee? Dus de muren die nu binnen komt te liggen, tussen waar vroeger de living/ keuken aan het terras grensden. Is het voldoende om de grond onder het oude terras aan te stampen, isolatie aan te brengen en daarop te chapen, of moet er ook een gewapende coverplaat onder de isolatie komen? Sluit ik die eventuele vloerplaat aan op de oude buitenmuren, of 'omring' ik die door isolatie?

Enfin, ik denk dat mijn vragen het algemene vraagstuk wel duidelijk maken; hoe en waar plaats ik isolatie in deze situatie, en welke heropbouw is er nodig?

Mvg

Reacties

afbeelding van jan 007
Lid vanaf: 16/11/2018
2382 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

als de huidige buitenmuur een binnen muur wordt heeft het geen zin deze te isoleren