• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Kan je glaswol TE dik leggen?

Lid geworden
24 aug 2011
Berichten
44
Waarderingsscore
0
Punten
0
Bestaande situatie: Tussen de houten Bruggen steekt 19 cm glaswol. Daarbovenop liggen oude spaanderplaten (1970) en daarbovenop een laag glaswol van 16 cm.
Deze ligt op de (ongebruikte) zoldervloer. Het is een leien dak zonder onderdak.
Nu kan ik door verbouwingen op mijn werk glaswolpanelen recupereren. Dit is zo een groot aantal dat ik op mijn bestaande isolatie nog 7 lagen van 6cm glaswol kan bijleggen (geschrankt dacht ik dit te doen).
Dan komt de totale dikte op een 77 cm glaswol ...
Denk eraan, dit kost mij 0€.
Bijkomde opmerking. De glaswolpanelen hebben een plastic bekleding aan 1 zijde. Deze is makkelijk los te trekken en zou ik zeker verwijderen om geen vochtproblemen te krijgen tussen de lagen.
Goed idee of niet...?
 
Lid geworden
5 aug 2015
Berichten
166
Waarderingsscore
1
Punten
0
Je kan niet overisoleren, technisch gezien dan..

economisch gezien kan je dat wel, maar dat is bij jou geen punt.

 

 Nu moet je natuurlijk uitmaken of de uren werk die je ert aan hebt het waard zijn.. Ik vermoed dat je met 35cm ook al ruim voldoende isolatie hebt en die 42 cm extra niet het grote verschil gaan geven.
Maar als je er tijd en zin voor hebt, waarom niet..
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan