isoleren plat dak aansluitend op gevelisolatie

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van joostdevos
Lid vanaf: 14/05/2017
14 berichten

bij mijn renovatie project worden hellend dak, gevel en plat dak langs de buitenkant geisoleerd.

Wegens het aardige prijskaartje zou ik graag het plat dak zelf doen, en het plaatsen van gevelisolatie is nu ook niet echt rocketscience.

Het hellend dak geef ik liever uit handen.

Toch nog tal van vragen naar afwerking toe.

 

Zoals je kan zien op de foto's moet ik rechts aansluiten op een hellend dak van de buur.

Op het hoogste punt zit ik een 10tal cm boven zijn pan, en op het laatste punt een 50tal cm, dit alles over een lengte van 4meter ongeveer, daarna loopt alles over op een muur. Lijkt me nogal een gedoe om op zo een klein stuk bekleding te gaan plaatsen met lattewerk.

Hoe sluit ik het best aan op de pannen van de buur? De epdm laten doorlopen? Een ander materiaal op de isolatie kleven en zo op de pan? 

Eens het hellend dak stopt, heb ik wel een gewone muur waar een gevelbekleding op komt, omdat ik denk dat isolatie best toch wordt afgewerkt ipv bloot te laten?

Hoe maak ik de overgang van het stuk zonder bekleding naar het stuk met bekleding en lattenwerk? Andere oplossingen hoor ik uiteraard ook graag Smile

 

Verder vraag ik me ook af hoe ik in detail de traptrede afwerk...de epdm op de yton kleven en de slabben op de epdm?

Aangezien de gevel ook geisoleerd wordt, zou er ook een strook gevelisolatie geplaatst worden die 15cm boven de isolatie van het plat dak uitsteekt om hierop de epdm te kleven.

Wordt er best nog een overgang gemaakt van de opstaande isolatie op de stenen muur zodat de epdm achter de volgende rij isolatie zit? Of hoe moet ik dit juist afwerken...

Verder vroeg ik mij af of het ok is om eventueel gevelisoltie te gebruiken op het plat dak...er osb op te leggen en daar de epdm op verlijmen...

De ene zegt dat osb gaat rotten de andere dan weer van niet...rechtstreeks op gevelisolatie epdm verlijmen is niet aangeraden is me verteld geweest.

Alvast bedankt voor de input en reacties