Isoleren oud huis

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van L0k1-
Lid vanaf: 03/08/2013
42 berichten

Momenteel heb ik een oude woning compleet gestript en ben nu aan het kijken hoe ik het best kan isoleren (budget/gemakshalve).
Doordat er nog veel oud pleisterwerk is en het een nachtmerrie zal zijn om dit te verwijderen heb ik besloten om met voorzetwanden en valse plafonds te werken, doch heb ik nog de volgende situaties:

Situatie 1: 
Momenteel heb ik een plat dak, waar indertijd reeds 6cm PUR isolatie is opgelegd. Nu ik zou dit graag extra isoleren langs de binnenzijde, meer specifiek tussen de balken.
Doordat het op zich niet zwaar geïsoleerd is langs de buitenkant, ga ik ervanuit dat ik toch best nog een dampscherm aanbreng aan de onderkant van de kepers?
Nu dan zit ik met het volgende probleem, ik zou een systeem als PlagGyp S gebruiken voor het verlaagd plafond, maar die houders
Bv: https://www.gamma.be/nl/doe-het-zelf/a/plagyp-s-plafond-plaatsen
Moet ik wel eerst bevestigen op die balken, wat dus een probleem zou geven met de luchtdichtheid van een dampscherm.
Moet ik dit dan allemaal er rond dichttapen?
Alternatief is desnoods een gewoon Metal Stud plafond (dikkere profielen), maar hiervoor vrees ik dat ik op 1 plaats een grotere overbrugging heb van 5 meter, welke is afgeraden door Gyproc.

Situatie 2:
Eén grote kamer zou ik opdelen in 2 kamers. Nu ik zou hier enkele stopcontacten aan de zijkant moeten voorzien, doordat het een tussenwand is, ga ik ervanuit dat ik de kabel gewoon tussen de isolatie laat passeren en desnoods een klein gaatje maak in de Metal Stud om door te trekken?
Nu kan ik dit gewoon doen met profielen van een dikte van 50mm? Of moet ik hiervoor bredere profielen pakken?
Heb namelijk gezien dat je inbouwdozen hebt van 50mm, dus met een Gyproc plaat van 12,5mm dikte dacht ik dat deze dan mooi erin zouden passen? 

Situatie 3:
Ik zou een voorzetwand zetten naar de buur toe, losgekoppeld van zijn muur.
Moet ik hiervoor een dampscherm voorzien? De muur is verwarmd via zijn kant.

Situatie 4:
Kan ik beter eerst de plafonds zetten of best eerst de muren? Ik had gehoord dat het beter isoleert (thermisch/akoestisch) als je de muren doortrekt tot tegen het bestaand plafond en dan pas uw verlaagde plafonds zet.

Alvast bedankt voor de reacties.

Reacties

afbeelding van Caroto
Lid vanaf: 27/10/2019
1064 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

1) gebruik deze https://www.gyproc.be/nl/producten/plagyp-pd6060 dan kan je eerst een volledig dampscherm plaatsen, en dan deze onderop de balken vastschroeven, dan verder werken met https://www.gyproc.be/nl/producten/plagyp-pc6027 in dwars systeem. 

2) je kan perfect met 50mm profielen werken, gaatjes boren door je metalstud, wel zorgen dat je bij de doorgang door je metalstud een buisje steekt en geen losse draden of zelfs losse kabel, zo een profielen zijn vrij scherp. let op : 1 12.5mm plaat op elke kant geeft weinig akoestisch comfort.

3) geen idee, dampschermen zijn mijn sterk punt niet

4) Die uitleg kan je niet veralgemenen, is van situatie tot situatie afhankelijk, materialen, opbouw,.....

Amateurke 2