Gaten in kelder dichten

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Fraeco
Lid vanaf: 04/06/2016
1 berichten

Hey,

Ik heb eerder deze winter in m'n kelder een gat in de buitenmuur moeten maken voor een wachtbuis te steken voor elektriciteit naar de garage.
De oude leidingen liepen gewoon onder de oprit door en moesten vervangen worden.
Het gat dat gemaakt is om die buis naar binnen steken is gedicht met cement met steengruis tussen, idee van m'n schoonvader toen ik niet thuis was, maar lekt heel miniem.
Als het grondwater omhoog komt heb ik in de kelder na een dag een klein plasje staan.
Langst binnen heb ik al geprobeerd met snelcement er tegen te zetten, maar dit heeft niet veel uitgehaald, het is geminderd, maar het blijft lekken.
Nu ben ik van plan om langst buiten de grond rond de wachtbuis terug weg te nemen, gat terug open maken en deftig te dichten, zonder steengruis.

Echter is de vraag, hoe ga ik het beste te werk om er voor te zorgen dat het dit keer wél waterdicht is?
Een tweede vraag, met de hevige regenval van de voorbije paar dagen is gebleken dat het gat in de kelder waar m'n aarding naar buiten gaat niet waterdicht is, dus ook dit moet opnieuw.

Wederom, wat is de beste manier om dit waterdicht te maken?
Dit is klein genoeg om op te spuiten met silicone, maar is dat voldoende?

Reacties

afbeelding van chingon
Lid vanaf: 19/11/2006
440 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Voor de kleine gaten kan je eventueel soudal 'aquaswell' gebruiken. Als het wat  groter is kan je beter iets anders nemen. 

Bv: tangit 3000, thoro waterpack of een pipe plug van Deneef. Die laatste heb uk gebruikt, is niet duur, geen speciale zaken voor nodig en is zeer effectief Wink