Nadelen grote velux?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Elselsels
Lid vanaf: 23/05/2020
1 berichten

Dag allen,

Bij de renovatie van ons dak, vervangen we ook meerdere veluxramen. We twijfelen echter over de maat. We hebben graag veel licht in de kamer, dus overwegen we om veluxramen te kiezen van 140 cm of 160 cm hoog. Bij het rondkijken zien we dat dat precies niet zoveel gekozen wordt.

Ervaren mensen met grote veluxramen naast het voordeel van veel licht ook nadelen hiervan? Vb. Creëert het veel lawaai bij regen / warmte in de zomer of valt dat mits een rolluik goed mee? Zijn deze bij het openen nog makkelijk hanteerbaar of zijn ze te groot?

Bedankt voor alle feedback!

Reacties

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10151 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hitte is idd een factor. Kost is eentje, installatiegemak ( kleine draag je makkelijker naar boven) .

Gebruiksgemak, ik vermoed dat die er op voorzien zijn.

afbeelding van semo
Lid vanaf: 11/07/2011
1222 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik kon geen grotere zetten zonder echt ingrijpende veranderingen in dakconstructie, dus dat kan ook een reden zijn waarom anderen het niet doen.

Kost, installatiegemak, en hitte zijn ook mogelijke nadelen. Ik heb hier wel rolluiken lang buiten op de velux, doet heel veel qua warmte in de zomer.

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
27612 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Lawaai voor wie er onder slaapt bij (hevige) regen

 

en zeker ook de warmte

afbeelding van Lucie11_11
Lid vanaf: 17/04/2017
24 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hebben er hier in een slaapkamer en badkamer van 134*140 liggen, met rolluik en zonnewering in de slaapkamer (= een absolute must tegen de warmte). Die in de slaapkamer staat niet te hoog, daar kan je makkelijk aan voor te openen/sluiten langs boven. Het openen zelf gaat ook vlotjes, ik denk dat dit zelfs bij de grotere modellen geen issue is. De badkamer Velux staat ietsje hoger, hiervoor gebruik ik een stang om die open te doen, eerste keer is wennen maar daarna gaat het vlotjes.

In de traphal boven het bordes hebben we er twee naast elkaar van 134*98 met zonnewering, die kunnen we ook openen met een stang. Mocht ik het opnieuw doen dan zou ik hier waarschijnlijk de versie met afstandbediening voor openen/sluiten nemen, want deze zetten we toch regelmatig open.

Over geluid heb ik de kinderen nog nooit horen klagen.

Wij komen van zolderkamers met kleine Veluxen (47*98), we kunnen dus vergelijken, ik zou resoluut voor de grote maten gaan.