• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Isolatie puntdak met onregelmatige keper-afstanden

Lid geworden
12 mrt 2008
Berichten
3
Waarderingsscore
0
Punten
0
Wij hebben enkele maanden geleden een oud huisje aangekocht waarvan het dak dringend opnieuw moet geïsoleerd worden. Op zich niet echt bijzonder, maar de afstanden tussen de kepers varieert nogal sterk, gaande van 25 tot 45cm. Isolatierollen zijn hier niet echt aangewezen denk ik. Bovendien zijn de kepers slechts 6cm dik.



Vermits ik niet echt een idee had hoe ik dit moest aanpakken dacht ik eventueel een firma gespecialiseerd in dakwerken in te schakelen. Er is iemand komen kijken en die zei van de ruimte tussen de kepers op te vullen met 6cm dikke versnijdbare rotswol-platen en vervolgens over het gehele oppervlakte nog een laag van 6cm dikke platen die dat tegen de kepers genageld/geschroefd zouden worden. Prijs die ze ervoor vragen is €2250 excl. btw.



Ik vraag me af of dit inderdaad de beste manier is om dit werk op te lossen. Ik zou het nog steeds het liefst zelf uitvoeren, dat zal een pak schelen in de kosten. De vraag is dan: welke isolatieplaten kan ik hiervoor het beste gebruiken en hoe kan ik ze het beste bevestigen? En nog: hoe breng ik dan het dampscherm aan, vermits de kepers volledig onder de 2de laag isolatieplaten verdwijnen?



Zouden Knauf TP116 platen hiervoor kunnen dienen? Daar kan ik op een goedkope manier aan geraken.
 

LT

Lid geworden
2 jan 2007
Berichten
721
Waarderingsscore
0
Punten
0
Rockwool Delta?



Heel handig voor kepers van verschillende dikte.
 
Lid geworden
11 jul 2006
Berichten
474
Waarderingsscore
1
Punten
0
isover confort 35:

Snij je zelf op de breedte die je wenst,

heel weinig verlies.



vind ik persoonlijk handiger dan de driehoekige rockwool platen. enfin, persoonlijke mening. ieder zijn goesting.
 
Lid geworden
29 mrt 2006
Berichten
281
Waarderingsscore
0
Punten
0
hoi,



Hier ook isover gebruikt, inderdaad snij je op de juiste breedtes dmv raster tekening 10cm/10cm...gaat zeer vlot...

Isover isolatie op gewenste diktes te krijgen.



Mvg,

Jason
 
Lid geworden
8 mrt 2008
Berichten
68
Waarderingsscore
0
Punten
0
Beste Marc,



Dit is nu een typisch voorbeeld (vergroot dan nog) waarom cellulose ideaal is voor dakisolatie. Bij het inblazen van papiervlokken spelen de breedte van zo'n 'compartimenten' (afstand tussen kepers onderling & gordingen) geen rol, papiervlokken sluit naadloos aan elkaar. Als balken en bruggen doorbuigen of 'vleugelen' (meestal wel het geval), dan zal ook de hoogte (=dikte isolatie) tussen de vakken verschillen ... ook daar voor papiervlokken geen probleem.

(of links en rechts 2 kepers tegen elkaar/verspringende breedte bij schouwdoorvoer/verschillen bij kruisingen/ ...).



Zelfs met Delta-platen ga je veel afval hebben, veel moeten snijden (vele naden & kieren) ... .



Prijsmatig moet je in dezelfde orde van groote uitkomen.

===

Een algemene opmerking voor alle isolatiewerken aan een dak: Met de huidige subsidies en voordelen, moet je eens goed narekenen of het zelf-plaatsen van dakisolatie wel voordeliger is? In vele gevallen is dat zelfs niet meer het geval (6% ipv 21% BTW op materiaal, belastingvoordeel v. 40%, subsidies gemeente, ...).



Kijk eens op www.energiesparen.be (subsidies en premies), welke subsidies je krijgt in jou gemeente voor plaatsing & zelf plaatsing van dakisolatie.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan