Renson fixscreen afstellen

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Sceppi
Lid vanaf: 22/05/2015
79 berichten

Wij hebben sinds gisteren een probleem met 1 van onze screens: Deze wou initieel niet meer omhoog of omlaag. Na even proberen er toch wat beweging in gekregen, maar het loopt nog steeds niet goed. De screen lijkt nu helemaal ontregeld: deze loopt bv. te ver af en gaat naar boven als hij naar beneden moet gaan.

Het lijkt mij dat deze screen opnieuw moet afgesteld worden. Iemand een idee hoe dit moet? Ik weet dat er een systeem bestaat om te bepalen tot hoe ver de eindpunten moeten komen en wanneer de screen moet stoppen... maar geen idee hoe dit moet worden ingesteld.

 

Het betreft een fixscreen van Renson.

 

Reacties

afbeelding van ToToA
Lid vanaf: 18/03/2016
173 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als hij in de andere richting draait kan het zijn dat hij bovenaan in de kast foutief is opgerold (kan gebeuren wanneer hij niet juist is ingesteld en dus niet tijdig stopt).

 

Instellen van het stop punt is met een speciaal machientje van de producent/leverancier als ik me niet vergis.

 

Even horen bij leverancier van je screens, of installateur van hetzelfde type screens..

afbeelding van Sceppi
Lid vanaf: 22/05/2015
79 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Thx voor de feedback.

Wat het andere richting draaien betreft: dat klopt, hij is inderdaad doorgedraaid en langs de andere kant opnieuw opgerold.

 

Ik heb ondertussen de installateur gebeld en deze zal langs komen... maar ik ben iemand die ook graag zelf weet hoe zo'n dingen werken, zodat ik dat zelf kan fixen (wat meestal sneller is dat te moeten wachten tot iemand komt). Ik vermoed dat dergelijk probleem zich nog wel eens zal voordoen in de komende 20 jaar.

 

Enfin goed, misschien dat ik iets kan leren van de technieker die zal langskomen. Hier op het forum is de ervaring hiermij precies beperkt.

afbeelding van Englishdude
Lid vanaf: 20/12/2014
1054 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Je geeft eigenlijk veels te weinig info om hier te kunnen op antwoorden

 

wat is de manier van sturen: drukknop/schakelaar/domotica/RTS

heb je per toeval het geheugen gewist van de motor in het geval da thet RTS zou zijn of is er iets anders gebeurt.  In ieder geval zijn dus zoals gemeld hierboven de eindpunten gewist en dat gebeurt niet zomaar. Voor het wissen van een geheugen is een erg specifieke handeling van toepassing die "per toeval" qusi onmogelijk is

Kan je in geval van RTS alle andere motoren loskoppelen om deze ene wee ropnieuw in te stellen. Als je de nieuwe serie motoren hebt van Renson dan heb je misschien gelukt. Deze motoren zijn voorzien van een speciale fiche man/vrouw die er voor zorgt dat je 

Heb je een altus, oximo of andere motor in het geval van een Somfy of heb je nog andere merken van motors zitten

enz enz enz.

 

In ieder geval er staan genoeg filmpjes op youtube om de afstellingen opnieuw te bepalen.  Ook bij Somfy zelf kan je handeleidingen gaan downloaden

 

afbeelding van Woubeir
Lid vanaf: 16/09/2008
1543 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Volgens mij sturing via KNX-domotica en dus LT-motoren.

mvg,

WB

afbeelding van Sceppi
Lid vanaf: 22/05/2015
79 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb er in feite geen idee van welke motor er in zit.

Worden Renson fixscreens altijd met Somfy motoren geleverd? Ik zou het niet weten... En vermits ze ingebouwd zijn kan ik er ook niet zo makkelijk aan. In elk geval zijn het zeker geen RTS motoren, want ze worden niet draadloos aangestuurd. Bediening is inderdaad via KNX, de screens zijn gewoon bekabeld aangesloten op een roluik actor. (en op die manier kan ik ze wel via mijn smartphone aansturen, bijvoorbeeld)

Ik vind op deze site wel wat uitleg: http://nederland.renson.be/FAQ-Overzicht-Vragen-over-Somfy-motoren.html

Maar dan is de eerste vraag: is het een LT of LS motor? En wat is het verschil?

Ik moet zeggen dat ik de uitleg in die pdf's van Somfy niet echt zeer duidelijk vind. Het lijkt mij dat ik inderdaad een soort van machientje nodig heb om ze af te stellen. Als iemand hier meer uitleg over kan geven, hoor ik het graag

afbeelding van Eendraadschema
Lid vanaf: 20/07/2017
589 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Kan ook gebeuren als je 2 screens tegelijk naar onder laat gaan en 1 is eerder bij zijn eindpunt dan kan die een signaal overgeven naar u 2de screen waardoor u eide loop contacten niet meer functioneren.

Voor meer info: https://sites.google.com/view/eendraadschema
Met vriendelijke groeten,
Björn