• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Ramen zonder raamkaders plaatsen in bijgebouw

Fredman

Lid
Lid geworden
4 jun 2007
Berichten
217
Waarderingsscore
21
Punten
18
Ik begin deze maand te bouwen aan mijn ovenhuis. Dat zal halfopen zijn, met aan de gesloten zijden telkens een vast raam om zoveel mogelijk licht binnen te krijgen. De muren worden opgemetst in betonsteen en langs buiten afgewerkt met padouk - langs binnen met leem. 

Ik heb een vraag ivm het plaatsen van ramen. Ik zou dat zo budgetvriendelijk als mogelijk willen houden en vroeg me daarom af of het ook mogelijk is om enkel het raamglas te monteren in de muuropening en op één of andere manier strak te laten aansluiten met buiten- en binnenafwerking. Zijn er mensen die zoiets al geprobeerd hebben en hoe hebben jullie dit dan gedaan en afgewerkt? Zonder kaders zou het me makkelijk 1000 a 1500 euro minder kosten.

Ik kan me inbeelden dat je in een opening zonder slag wel een kadertje kan maken met houten latjes, daartegen aan  epdm-flappen plakken die vervolgens tegen de betonmuur aan plakken. Vervolgens het glasraam tegen latjes zetten en langs beide kante afkitten. Of zie ik dingen over het hoofd? 
 

stefan

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
10 mrt 2006
Berichten
29.898
Waarderingsscore
2.465
Punten
113
Bij onze tuinberging ook zonder kader

dubbel glas gekocht

binnenkant vastgezet met 4 houten latten

buitenkant met silicone dicht gedaan
 

Geen antwoord op je vraag? Misschien vind je iets in onderstaande topics.

Onderwerp
Aangemaakt door
Laatste reactie
Reacties
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan