Ramen zonder raamkaders plaatsen in bijgebouw

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Fredman
Lid vanaf: 04/06/2007
77 berichten

Ik begin deze maand te bouwen aan mijn ovenhuis. Dat zal halfopen zijn, met aan de gesloten zijden telkens een vast raam om zoveel mogelijk licht binnen te krijgen. De muren worden opgemetst in betonsteen en langs buiten afgewerkt met padouk - langs binnen met leem. 

Ik heb een vraag ivm het plaatsen van ramen. Ik zou dat zo budgetvriendelijk als mogelijk willen houden en vroeg me daarom af of het ook mogelijk is om enkel het raamglas te monteren in de muuropening en op één of andere manier strak te laten aansluiten met buiten- en binnenafwerking. Zijn er mensen die zoiets al geprobeerd hebben en hoe hebben jullie dit dan gedaan en afgewerkt? Zonder kaders zou het me makkelijk 1000 a 1500 euro minder kosten.

Ik kan me inbeelden dat je in een opening zonder slag wel een kadertje kan maken met houten latjes, daartegen aan  epdm-flappen plakken die vervolgens tegen de betonmuur aan plakken. Vervolgens het glasraam tegen latjes zetten en langs beide kante afkitten. Of zie ik dingen over het hoofd? 

Reacties

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
26783 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij onze tuinberging ook zonder kader

dubbel glas gekocht

binnenkant vastgezet met 4 houten latten

buitenkant met silicone dicht gedaan