Profel - aluminium ramen

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Dimi_M
Lid vanaf: 12/01/2010
27 berichten

Iemand ervaringen met aluminium ramen van Profel?

Zijn deze qua kwaliteit vergelijkbaar met Reynaerts en Schuco?

Reacties

afbeelding van HLG-trader
Lid vanaf: 23/12/2008
302 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ze zijn zeker vergelijkbaar maar de verschillen zijn groot ... nu nog de vraag , waar en bij wie ? Dat is aan jou om dat te ontdekken , want een ramenfabricant zal nooit zeggen dat zijn ramen slecht zijn, dus ... Ja sorry ik weet... dit is een antwoord en toch geen antwoord . Maar ik mag nu niet eerlijk zeggen wat ik denk want dit is een publiek medium.

afbeelding van Freken
Lid vanaf: 25/08/2010
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dimi_M of HLG-Trader,

kunnen jullie reeds iets meer zeggen over Profel?

Ik heb prijs gevraagd bij Janssens te Schoten en wacht de offerte nog af.

De profielen leken me heel degelijk (en zelfs dikkere naden dan Reynaers) en ook strakke afwerking.

Idem voor het beslag. En het feit dat het volledige raam in de fabriek in Overpelt samengesteld wordt en dus niet door een constructeur die er tussen komt (en dan ook een goed profiel om zeep kan helpen bij de samenstelling tot raam).

Kortom, het beviel me wel.

Maak me wel nog wat zorgen over de pvc-strippen (en geen polyamide-strippen) die zij gebruiken.

Thanks

afbeelding van crevitsm
Lid vanaf: 17/07/2008
71 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

We hebben alu ramen van Profel in onze nieuwbouw (staalbouw geplaatst door Blondeel (Eeklo). Het heeft wat moeite en denkwerk gekost, om ze op de juiste manier geplaatst te krijgen, maar het eindresultaat is perfect. En dat is uiteindelijk wat telt.

Laat je niets wijsmaken over Profel. Ze hebben maar één profielreeks (met weliswaar # uitvoeringen), dus de keuze is beperkt en ze maken gebruik van PVC strips, dit zijn meteen de 2 nadelen, alhoewel. Maar uiteindelijk maken ze een héél goed en degelijk eindproduct, nl. het raam. Profel levert niet het meest isolerende profiel, ze fabriceren niet de sterkste ramen, ze zijn niet het meest innoverend en zo kan ik doorgaan. Ze leveren wel ramen die over de ganse lijn (prijs/kwaliteit) meer dan gemiddeld scoren gebaseerd op jaren lange ervaring.

Als je bij Profel je goesting vind (prijs/kwali volgens je eigen wensen) en je hebt een goeie plaatser, dan moet je niet twijvelen.

afbeelding van toktoktisik
Lid vanaf: 20/06/2010
918 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Maar als zelfs je het als concullega zo verteld op bvb een bouwforum dan krijg je bakken kritiek over je heen en nochtans klopt het dus als een bus en is het uiteindelijk ook eens een klant die de nagel op de kop slaat.

afbeelding van crevitsm
Lid vanaf: 17/07/2008
71 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Kritiek kan je verwachten van goeroe's en bitneukers en die kunnen weliswaar gelijk hebben in hun pleidooi. Iedereen heeft wel z'n eigen idee al dan niet uit commerciële overweging. Vraag raad aan 3 vakmannen, ge zult 4 meningen horen en er zal er zeker één tussenzitten die op termijn zichzelf zal tegenspreken. Als je alleen al kijkt wat men je commercieel kan/wil wijsmaken en wat je uiteindelijk geleverd krijgt dan zit je binnen één firma al met # meningen. Vraag de uiteindelijk plaatsers, na 2 pintjes, maar eens op de man af van wat hij vind van verkopers, ge zult verhalen horen Lol

Maar de globale klant wenst uiteindelijk een goed eindresultaat en dat is meer dan de beste beslagreeks of die specifieke spacers of dat glas die net dat 10de procent beter isoleert.

afbeelding van toktoktisik
Lid vanaf: 20/06/2010
918 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

laat ons zeggen dat goede technische verkopers meestal een streep voor hebben. Die kunnen namelijk geen beloften maken waarvan ze op voorhand weten dat ze geen steek houden. En dan nog het is niet éénvoudig. Ook mij overvallen sommige zaken mij nog waarvan je denkt what the freck ...............

en verhalen van vele plaatsters zijn evenveel met een korrel zout te nemen als stroperige verkopers hoor. Het is trouwens niet de taak van een plaatser om zich op glad eis te begeven maar velen voelen zich geroepen omdat ze dan toch de mannen van de praktijk zijn. Maar tussen de extremen van stroperige verkopers en stoere plaatsers is er een wereld die voor een klant wel van belang is. En hoewel het mijn taak is hem daar op te wijzen kan ik zijn handje niet vasthouden. Alhoewel ......... denk ik soms

afbeelding van anndieter
Lid vanaf: 20/02/2007
13 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij hebben 3 jaar Profel profielen in onze nieuwbouw en we zijn er heel tevreden van. Onze plaatser was ALU-PVC Antoine uit Affligem. Alles in 1x geplaatst, ook sandwichpanelen etc. Correcte afhandeling. Na opmeting, daags nadien een plaatsingsdatum gekregen (was toen nog 10 weken wachten) en perfect nageleefd! Enkele vrienden en collega's ook naar daar gestuurd en ook zij zijn tevreden klanten.

Volgend jaar gaan wij opnieuw bouwen en we kiezen direct opnieuw voor Profel!

afbeelding van darrigade
Lid vanaf: 09/02/2011
801 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Nog iemand recente ervaringen met alu ramen van Profel? Vergeleken met een offerte met Reynaers (gelijkaardig profiel) is Profel 22 percent goedkoper.

afbeelding van Jan Heyvaerts
Lid vanaf: 13/01/2011
89 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ja, ik heb ervaring met ramen en deuren van Profel. Zowel de ramen als de profielen zijn zo lek als een zeef. Er liggen constant handdoeken op de vensterbank tegen het water dat gewoon binnen zeikt. En ik heb het niet over de sillicone afdichting tussen raam en muur maar over de materialen zelf. Tijdens een weekje in Barcelona eind december 2012 heeft het hier zo hard geregend dat zelfs de handdoek niet meer volstond. Gevolg: regenwater op het parket en parket krom getrokken.

Bij 1 raam komt er zelfs een bruine smurrie van tussen het profiel gelopen, volgens mij een soort van lijm die gewoon aan het oplossen is. Indien gewenst bezorg ik foto's.

afbeelding van Dominique Renaers
Lid vanaf: 04/06/2017
4 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Tien jaar Profel aluminium staan nu, geen enkele opmerking. Perfecte dienst na verkoop. B&B promotions wasde plaatser, tevens niks op aan te merken in tegendeel aan te raden !!!!!!Geen voorschot, betalen na plaatsing.   Het enige wat ik zou kunnen zeggen is een lichte verkleuring aan de zonzijde, maar er is niks opgewassen tegen het zonnetje.