• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

luchtdichtheid: ervaring met Flexifoam of Soudatight ?

windsor

Lid
Lid geworden
13 okt 2010
Berichten
249
Waarderingsscore
1
Punten
18
Iemand ervaring met Flexifoam of Soudatight van Soudal om raamaansluitingen(geen luchtdichtheidsflappen genomen) en muur/vloer aansluitingen(na plaatsen leidingen) luchtdicht te maken?
 

levud

Lid
Lid geworden
13 aug 2015
Berichten
600
Waarderingsscore
9
Punten
18
Ja, de meeste luchtdichtingswerken zijn hier met soudatight uitgevoerd. Schrijnwerkers hebben de kanten tussen raam/muur opgespoten met flexifoam, zou luchtdicht zijn maar hebben dit toch nog eens overschilderdmet soudatight.
Voordeel ten opzochte van folies en tapes is dat dit veel makkelijker is aan te brengen, gaat een stuk sneller. Nadeel is dat als je er te hard met iets tegen stoot je de pasta makkelijk beschadigd. Wij hebben bv. een klein stuk van de bepleistering wat weggekapt (kwam iets teveel in contact met onze DIBA naar onze goesting), daarna voor de zekerheid terug een strookje waar we gekapt hadden even overschilderd.

Op kritieke plaatsen, grotere openingen (bv. muur-/dakdoorvoer ventilatie) heb ik nog wel met folie = restanten epdm en tape (Tescon Vana) gewerkt.
 
Lid geworden
23 okt 2015
Berichten
563
Waarderingsscore
9
Punten
18
Ja, maar de blowerdoortest is nog niet uitgevoerd. Dus ik weet het resultaat nog niet.

Alle spleetjes hebben we opgevuld met een schilderskit. Dat is direct overschilderbaar.

Wel heeft de plakker nogal royaal met het spul gespoten om de zuigende ondergrond te behandelen. Op sommige plaatsen is dat luchtdichtingsspul dus terug opgelost. Dat moet ik nog eens terug aanpakken.

Borstel kan eenvoudig  met veel water uitgespoeld worden.

De muren die niet gepleisterd zijn, zoals techische schacht en achter de multiplex van de verdelers, heb ik dat ook geverfd. Ging goed.

Op pur is het wat soppen om alles goed geverfd te krijgen. Bijvoorbeeld gat gekapt naar de kelder voor gas en elektriciteitsbuizen. Dat opgespoten met pur. Pur wat gefatsoeneerd, lees plat gemaakt. En verven maar.

Ik heb de afvoerbuizen met doeken gedaan. Als ik dat opnieuw zou doen, geen doeken meer. Pur en dat verfspul. Ook de doeken onder de schuifraam, garagepoort en deuren zou ik achterwege laten. Verven is veel gemakkelijker

 
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan