gepoederlakte balustrade - inox of verzinkte bevestigingen ?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van kroki
Lid vanaf: 10/12/2015
12 berichten

We zijn aan het rondkijken voor een balustrade voor ons terras/carport.  Dit zal een stalen gelaste balustrade zijn, die gemetalliseerd en gepoederlakt wordt, en bevestigd op een polybeton vloer door chemische verankering. Nu twijfel ik wat betreft de bevestigingen: inox  of verzinkte bouten ?

Voor buiten wou ik eigenlijk eerst sowieso voor inox gaan, maar een aantal personen heeft mij hier toch voor gewaarschuwd omwille van galvanische corrosie en verzinkte bouten aangeraden. Uit ervaring  weet ik dat galvanische corrosie tussen verzinkt staal en inox heel snel kan gaan. Een deel van de balustrade staat langs de carport, die afwatert naar de balustrade toe, hier kan in de winter dus af en toe smeltwater passeren. Dat zal voor verzinkte bouten waarschijnlijk ook niet zo vriendelijk zijn, ook al is het maar sporadisch. In hoever is de poederlak voldoende robuust om beschadiging bij het vastschroeven te vermijden in geval van inox bouten ?
Ik heb alleszins niet veel zin om binnen een paar jaar de chemische ankers gaan uit te boren of de balustrade te vervangen bike   Dus wat zouden jullie kiezen: inox of verzinkt ?

De verschillende delen worden bovenaan aan mekaar geschroefd, hiervoor wordt in het ene deel schroefdraad getapt, en de 2 delen met elkaar verbonden met bouten met verzonken kop (zie schets). Hier kan ik contact tussen de bout en verzinkt staal niet vermijden. Hier beter verzinkte bouten of toch inox ?

 

Reacties

afbeelding van Hurmie
Lid vanaf: 14/04/2010
186 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Het is misschien een idee om een plastieke rondel te gebruiken?