Elbu Diest (Finstral) en Verona Booischot (Brugmann)

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Nessa
Lid vanaf: 29/08/2007
20 berichten

Wij moeten zo stillekesaan de keuze van de ramen (PVC) maken maar er zijn nog twijfels. Er blijven er nog 2 over: Elbu Diest (Finstral) en Verona Booischot (Brugmann).

Verona/Brugmann lijkt me hier wel gekend op het forum en daar heb ik dan ook al zowel positieve als negatieve zaken over gelezen maar over Finstral vind ik niet veel terug.

De ramen van Finstral zijn PVC ramen met houtstructuur maar het is geen folie. De nerven worden rechtsstreeks in de PVC gezet.

Op de meeste plaatsen kregen wij de uitleg te horen dat die folies gebruikt werden omdat gewone PVC verkleurt en lelijk wordt. Bij Finstral vertellen ze ons dan weer dat die folies kunnen loskomen en het veel beter is om de structuur in de PVC te zetten.

Wat de prijs betreft kwam Verona iets goedkoper uit.

Op het eerste zicht zie je het verschil niet tussen dat raam met folie en eentje zonder folie maar ik vraag me wel af wat het verschil is tussen de 2 qua duurzaamheid. Wat denken jullie?

Reacties

afbeelding van VRony
Lid vanaf: 02/07/2008
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Omdat wij gaan verbouwen en elbu bij onze ouders en buren zeer mooi werk geleverd heeft, hebben wij contact met deze firma opgenomen. We zijn ter plaatse geweest en hebben zeer goed advies gekregen.

Na ons bezoek van enkele werven (één prachtige villa trouwens) waar finstral ramen geplaatst werden door elbu was het voor ons vrij snel duidelijk dat deze ramen fijner en beter in detail afgewerkt zijn. Wat het verkleuren betreft heb ik ook deze info bij andere raamfabrikanten waar ze folies aanbieden te horen gekregen. Bij het bekijken van de ramen op de werven vond ik dat deze er toch stevig aanvoelde en had de indruk dat dit toch geen "gewone PVC-ramen" zijn.

Even opzoekwerk gedaan: finstral gebruikt deze methode al even lang als de folie bestaat en beschikt over certificaten voor Duitsland, Nederland, Belgie…… en nog geen slechte reactie van gehoord of gevonden op internet.

Wij kiezen voor elbu uit Diest , kleine maar eerlijke firma zoals eerder op een forum al eens vermeld is.

afbeelding van fred1
Lid vanaf: 11/08/2006
56 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

VRony: 1 antwoord en toevallig om elbu te verdedigen? :? Vind dit raar.