Deur met vast raam

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Geut
Lid vanaf: 11/03/2006
246 berichten

Allé, mijn madam heeft zich weer wat in haar hoofd gehaald.

Wij zijn nogal zwaar aan 't verbouwen en zijn ondertussen bij de voorgevel beland. Nu zou zij graag een voordeur zetten zoals deze:

Onze voorgevel ziet er momenteel zo uit (maar dan zonder de gevelsteen, die is er helemaal af Wink ):

Kan dit op de één of andere manier gemaakt worden met de bestaande voordeur en een nieuwe raam(-kader) of moet hiervoor de volledige deur vervangen worden?

Gr.

Dieter

Reacties

afbeelding van chime
Lid vanaf: 10/04/2007
11589 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Je moet ruimte in je metselwerk hebben om dat te plaatsen hé.

Momenteel zal de opening voorzien zijn voor alleen een deur, wil je daar nog een raam naast zal de opening groter gemaakt moeten worden (ondersteunen, poutrelleke steken, ...) .

Andere optie is bijvoorbeel deel metselwerk tussen voordeur en raam weghalen. (gevelmetselwerk daarboven moet natuurlijk ondersteund worden, door langer l-ijzer ofzo). Vervolgens zet je daar een paneel voor gemaakt uit hetzelfde materiaal zoals je voordeur dat dan aansluit met het raam.

Dat is iets minder ingrijpend, maar waarschijnlijk niet echt zoals de madam het wilt Wink

afbeelding van Geut
Lid vanaf: 11/03/2006
246 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Technisch gaat er geen probleem zijn om de opening te maken. Momenteel is heel de gevelsteen er al af (isoleren en nieuwe gevelsteen), en er loopt een betonnen balk boven de raam en de deur die er nu is. Het metselwerk tussen raam en deur kan dus volledig weg. De bedoeling was om de oude openingen te behouden en ook de oude deuren dus, maar eerlijk is eerlijk, zelf heb ik ook al getwijfeld of we nu niet direct ons goesting zouden doen en een deur met zijraam te plaatsen zoals mijn vriendin het aangaf. Dat maakt het iets minder klassiek. (Woning krijgt een modernere toets, gevelsteen wordt/is gelijmd, ramen worden donker gemaakt ipv wit, ...)

Maar kan dit gemaakt worden met enkel een nieuw raam, dat aansluit op de bestaande voordeur (die er momenteel al uitgehaald is), of moet er een volledig nieuwe voordeur met vast zijraam geplaatst worden?

Als het kan met enkel een nieuwe raam te plaatsen, hoe zit het qua sluiting van de deur? Waar wordt de kader van de deur aan bevestigd? ...

We hebben alleszins al offerte gevraagd voor een volledig nieuwe deur met vast raam, ben er eens curieus naar... Iemand indicaties?

Gr.

Dieter

afbeelding van chime
Lid vanaf: 10/04/2007
11589 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dat hangt ervan af hoe ze zo'n dingen maken.

Maar gewoon een raam naast de bestaande voordeur ga je wel zien, eenvast kader is niet zo dik, maar het gaat toch al iets dikker/lomper ogen dan als alles in 1 geheel zou zijn zoals op de foto.

Probleem is natuurlijk ook het bevestigen van de kader voordeur/raam aan die kant, want daar gaat niks staan waar dat in vastgemaakt kan worden.

Een schrijnwerker heeft daar misschien wel oplossingen voor.

Nu, laten we eerlijk zijn.

Als je nu al bezig bent met al je gevelsteen eraf te halen om isolatie + nieuwe steen te metsen ... bijt dan ineens door en steek het schrijnwerk dat je wilt.

Nu, is het de moment om dat ineens allemaal aan te pakken.

Dus kijk ook of je andere ramen wilt/moet aanpassen ofzo.

.