Deceuninck Authentica Romantic of Verona

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Nobelstraat
Lid vanaf: 24/09/2009
6 berichten

Hallo allemaal,

Wij maken momenteel de keuze van de ramen en twijfelen nog tussen Deceuninck Authentica Romantic (kleur Balmoral) of ramen van Verona (Brugmann profiel). We vinden de ramen van Deceuninck verfijnder, maar vragen ons af of ze wel even degelijk zijn...?

Zijn er onder jullie die deze ramen gebruikt hebben, en ervaringen willen delen? Goede plaatsers hebben? Pro's en contra's van beide merken?

Alvast bedankt!

Reacties

afbeelding van assea bvba
Lid vanaf: 16/10/2008
9 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Beste,

Ik ben een plaatser met meer dan 20 jaar ervaring in ramen & deuren, de kwaliteit voor beide profielen zijn evenwaardig, ik heb vroeger brugmann geplaatst en verkocht en ik heb vroeger voor een werkgever deceuninck geplaatst gehad, en nu ben ik terug begonnen met deceuninck, waarom? Om 1 gouden regel, bij deceuninck kan ik alle soorten profielen vast krijgen, alle soorten situaties zijn op te lossen, en trouwens deceuninck is typisch Belgisch, ik wil U niet doen geloven dat deceuninck beter is, tegendeel Brugmann is een heeeeel goed raam, daar zijn geen slechte ramen op de markt alleen maar slechte febrikanten, die goed geld willen verdienen door zoveel mogelijk te besparen, zoals niet genoeg ijzer, hoeken niet versterkt, slecht beslag, enzoverder, vraag goed naar de materialen zoals, welk merk van glas(certifikaten), welk merk beslag(heel belangrijk) want met de Chineese markt kan alles.

Verder wens ik U veel succes met het kiezen!

afbeelding van mispelaar
Lid vanaf: 22/08/2010
2 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Heb je ondertussen gekozen ? Heeft er iemand al "Romantic" van Deceuninck geplaatst ? Verdelers waarmee wij gesproken hebben blijken weinig ervaring te hebben met Authentica (vooral Romantic).

afbeelding van Nobelstraat
Lid vanaf: 24/09/2009
6 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wij gaan voor Verona. Hebben een nieuwbouwwijk gezien in Itegem (tegen Heist op den Berg) waar ze een volledige wijk in pastorijstijl, allemaal met ramen van Verona, in verschillende tinten en stijlen hebben staan. Dat heeft voor ons qua stijl toch wel zeker de doorslag gegeven. Wat betreft de kwaliteit: wij zijn geen professionals, maar denken toch iets "safer" te zitten met Verona. Ook mijn schoonbroer heeft al 5 jaar Verona staan... nog geen problemen. Al is 5 jaar ook nog niet zo lang natuurlijk.

Veel succes!

afbeelding van HOB23
Lid vanaf: 08/12/2009
113 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Iemand foto's van één van beide?

afbeelding van HOB23
Lid vanaf: 08/12/2009
113 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ondertussen kregen wij alle offertes binnen:

5 ramen met waaier

8 zonder

1 drieslag

1 halfrond raam

Kruisverdeling in het glas

Camba: 18.098 EUR excl BTW (excl veiligheidsglas)

Deceuninck Authentica: 15.722 excl BTW (incl veiligheidsglas)

Verona: 13.841 excl BTW (excl veiligheidsglas)

Vooral de prijs van Verona verbaasde ons. Na navraag bleek dat alle opzetstukken voorzien werden. Daar we op het bouwforum van meerdere mensen lazen dat er bij Verona vaak extra kosten bijkwamen, vroegen we dit nog eens extra na. We dachten dat dit eerder in de lijn van Camba zou liggen. Is dit prijsverschil verdacht? Of ligt het ook in de lijn van jullie offertes?

Op het bouwforum werd meermaals vermeld dat ook Camba Brugmann gebruikt als profiel. De verkoper vertelde ons echter dat het gaat om Salamander...? Misschien dat we de beide offertes dan toch niet mogen vergelijken?

Alvast bedankt voor jullie reacties! We hopen deze week eindelijk te beslissen.