Verlaagde snelheid voor Basic Shake van Telenet?

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van DigitalOverdose
Lid vanaf: 12/03/2006
1562 berichten

Een klein jaar geleden ben ik overgeschakeld van de Gold shake van Telenet naar de Basic Shake. Reden was omdat ik simpelweg niet meer nodig heb. Ik surf maar wat en zelden download ik eens iets en het online gamen is er stilaan helemaal uit gegaan. 'k heb het dan ook niet echt gemerkt toen m'n snelheid tengevolge daarvan toen ook verlaagd is.

Maar de laatste maanden begin ik met het gewone surfen langere wachttijden te hebben eer een pagina geladen is. Dit forum duurt makkelijk 10 seconden eer het op m'n scherm staat. Zowat ieder filmpje op Youtube kan ik neit meer vloeiend aan 1 stuk afspelen en foto's of beeldjes duren soms een eeuwigheid om te laden. Kon ik tot voor een paar maand terug nog iets aan een paar 100kb/s downloaden, dan mag ik nu al blij zijn met juist 100kb/s... 'k Heb nen tijd gedacht dat het een waanidee is dat ik in mijne kop heb gestoken maar ook m'n vrouw is al een aantal maanden aan't klagen dat onzen internet serieus traag is geworden.

Velen zullen nu direkt aan een virus of dergelijke rotzooi denken, maar op onze PC staat zowel Windows als Linux en met beide OS'en merk ik het probleem. De besturingssystemen op zich werken trouwens nog wel snel. En ofschoon Windows er al nen tijd op draait, heb ik afgelopen maand nog een nieuwe versie van Linux er op gezet die meteen weer hetzelfde liet merken. 't is precies of ik ben terug in het 56K-modemtijdperk aan't belanden...

Heeft iemand dit nog met Telenet gemerkt? Ik begin zo'n vermoeden te krijgen dat ze alles zowat in dieje Fibernet aan't steken zijn ten koste van de gewone basic-klanten...

Reacties

Pagina's

afbeelding van Nevermore
Lid vanaf: 12/03/2006
16782 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb geen problemen met m'n Basic Shake.

Soms doet Youtube lastig, vaak kan ik meerdere youtube filmpjes tegelijk streamen.

afbeelding van Nevermore
Lid vanaf: 12/03/2006
16782 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb geen problemen met m'n Basic Shake.

Soms doet Youtube lastig, vaak kan ik meerdere youtube filmpjes tegelijk streamen.

afbeelding van DigitalOverdose
Lid vanaf: 12/03/2006
1562 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Smettuh;1710605 wrote:
Is eigenlijk +- de snelheid van VDSL en dan ook +- even duur als scarlet VDSL + digitale TV.

Om eerlijk te zijn: van m'n Internet en telefonie bij Scarlet ben ik zeer tevreden. Maar die digitale TV van Belgacom (en bij Scarlet is dat ook Belgacom TV): blijf daar af! Momenteel overwegen we om dat buiten te gooien en voor den televies terug naar Telenet te gaan...

afbeelding van DigitalOverdose
Lid vanaf: 12/03/2006
1562 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Smettuh;1710605 wrote:
Is eigenlijk +- de snelheid van VDSL en dan ook +- even duur als scarlet VDSL + digitale TV.

Om eerlijk te zijn: van m'n Internet en telefonie bij Scarlet ben ik zeer tevreden. Maar die digitale TV van Belgacom (en bij Scarlet is dat ook Belgacom TV): blijf daar af! Momenteel overwegen we om dat buiten te gooien en voor den televies terug naar Telenet te gaan...

afbeelding van Enk
Lid vanaf: 23/03/2011
12466 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb op zich geen klagen van de technologie bij Telenet.

Waar ik wel een probleem mee heb is de incompetentie van Telenet als bedrijf (vooral hun Helpdesk en Technische dienst). Een verhuis regelen dat is een ramp (allez het regelen zelf çava, vriendelijk genoeg aan de telefoon, maar de uitvoering => communicatie tussen hun diensten onderling: 0,0) Dan hoopt ge dat ze daaruit leren. Juist niks van: paar jaar erna van 't zelfde laken een broek, om u een oog uit te wenen...

Echt gebeurd: Nadat ik gedetecteerd had dat mijn modem geen IP-adres meer toegewezen kreeg van Telenet bel ik hun Helpdesk (Had zelf al een reeks testen gedaan, de klassieke waarvan dat ik wist dat ze mij die toch gingen vragen om te doen)

Helpdesk: 'Ja mijnheer langs onze kant is alles in orde hoor, hebt u de modem en uw PC al is herstart?' (enfin the usual blabla)

Ik: 'Ja natuurlijk, alleen moet u mij is uitleggen hoe alles kan in orde zijn als de adapter van de modem niet eens in 't stopcontact steekt momenteel...' (stilte aan de andere kant)

Helpdesk: 'Oei ja nu zie ik het, ik heb mij vergist, kan gebeuren hé, nietwaar? (irritante groene lach om proberen grappig over te komen)'

Modem was wel degelijk defect, maar heeft wel nog 4 werkdagen + 1 week-end geduurd vooraleer ze met ne nieuwe voor de deur stonden...

Moest mijn technische achtergrond niet van die aard zijn te weten dat kabel meer mogelijkheden te bieden heeft qua bandbreedte tov telefoonnetwerk (naar de toekomst toe), had ik Telenet al lang buiten gezwierd. Enfin 't is op een ander niet beter op vlak van service, daar heb ik mij al lang een gedacht van gemaakt (Eandis, Belgacom, Iverlek, ... allemaal van 't zelfde) Maar bon als je dan veranderd dan heb je toch even dat gevoel van: oef...! (tot de miserie dan begint met nieuwe leverancier)

EDIT: was ik nog vergeten te zeggen: Snelheidsproblemen die ik bij Telenet al heb ondervonden waren te wijten aan een (bijna)defecte HD van mijn PC. Paar weken erna gecrashed. Als ik al problemen heb gehad met verbindingen dan was 't eerder gewoon niks meer van verbinding.

afbeelding van mrperq
Lid vanaf: 22/11/2011
74 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Telenet is al een eindje aan het experimenteren met 'Traffic Shaping',

m.a.w. voorrang geven aan het ene soorte verkeer zodat het netwerk stabiel

blijft.

http://tweakers.net/nieuws/75196/telenet-knijpt-bittorrent-verkeer.html

Das allemaal zeer goed als ze hiermee de superdownloaders die terra's met een

keer downloaden het netwerk niet willen doen crashen, ik zou het wel schandalig

vinden moest gewoon downloaden hiermee onmoggelijk worden, en al helemaal moesten

ze dit toepassen op soorten abonnementen.

Zo een spelletje van STAP 1: verkoop een goeikoop maar praktisch onbruikbaar

abonnement, STAP 2: eens ze klant zijn duwen we ze wel door naar een duurder

abonnement.

Zelf ben ik trouwens wel al jaren tevreden klant van telenet. Zeer stabiel

netwerk, zelden problemen, wat ik niet kon zeggen van de periode dat we

bij belgacom klant waren. Helpdesk is overal brol, die zien onze modem ook

allemaal via hun test, ook al trekken we de kabel der uit.

Dat foefje met die digitale facturen heeft me wel bijna weggejaagd bij telenet.

De ene maand geen factuur meer, de volgende maand ingebrekestelling met

administratiekosten ?! Blijkbaar de factuur zomaar naar de email gestuurd,

en wij gebruiken die nie van telenet. Dit hebben ze dan wel rechtgezet,

maar toch, een goed gevoel krijg je er niet van.

afbeelding van Andy78
Lid vanaf: 06/02/2007
1396 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hier ook teruggeschroefd naar de basic shake, voor gewoon gebruik is dat meer dan voldoende, ook al doet ge af en toe een download. Kost wel 50 euro "administratie".

Toen ik daarvoor belde vroeg ik :

"als ik nu niet tevreden ben van die basic snelheid, kan ik dan terug naar expressnet?"

Maar dat bestaat intussen niet meer want nu is het fibernet. Het antwoord was :

"je kan naar fibernet, maar dan kost het 50 euro administratie, omwille van de nieuwe modem, en op voorwaarde dat je die dan zelf afhaalt en installeert".

Betalen en nog eens betalen dus.

Ze hebben onlangs de btw verhoogd van 12 neer 21% op digitale tv, dus veel verschil zie ik intussen alweer niet meer van mijn voordeel door te downgraden naar de basic shake.

...en zo blijft de boel draaien

Maar ontopic : basic shake werkt hier goed

afbeelding van Andy78
Lid vanaf: 06/02/2007
1396 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Hier ook teruggeschroefd naar de basic shake, voor gewoon gebruik is dat meer dan voldoende, ook al doet ge af en toe een download. Kost wel 50 euro "administratie".

Toen ik daarvoor belde vroeg ik :

"als ik nu niet tevreden ben van die basic snelheid, kan ik dan terug naar expressnet?"

Maar dat bestaat intussen niet meer want nu is het fibernet. Het antwoord was :

"je kan naar fibernet, maar dan kost het 50 euro administratie, omwille van de nieuwe modem, en op voorwaarde dat je die dan zelf afhaalt en installeert".

Betalen en nog eens betalen dus.

Ze hebben onlangs de btw verhoogd van 12 neer 21% op digitale tv, dus veel verschil zie ik intussen alweer niet meer van mijn voordeel door te downgraden naar de basic shake.

...en zo blijft de boel draaien

Maar ontopic : basic shake werkt hier goed

Pagina's