Tijdelijk internet

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van fido
Lid vanaf: 15/06/2006
2680 berichten

Dag allemaal,

Op een tijdelijke locatie zou ik een 2-tal maand internet willen hebben.
Ik zie het niet goed zitten om het internet te verhuizen en dan weer terug te verhuizen naar de oorspronkelijke locatie. Best blijft het internet ook beschikbaar op de oorspronkelijke locatie.
Een nieuw abonement nemen, heeft een opzeg van 3 maanden, dus dat lukt ook niet goed. Er hangt wel een telenet modem.
Hoe kan dat worden geregeld? 

Prepaid? Ik lees over Mifi, maar ken dit niet goed. Als ik dit op de site invul kom ik aan een prijs van € 595 (500 MB/dag) of € 925 (1GB/dag) voor 2 maanden. 
Zijn er betere opties?
Groeten,

fido. 

 

Reacties

afbeelding van fido
Lid vanaf: 15/06/2006
2680 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

dag allemaal,

 

Bedankt voor de suggesties die ik allemaal verder zal bestuderen. Ik ken, zoals Luk, ook meer van duiven dan van 4G, flyboxen en tetheriing. 

Het is niet in de ardennen, het is midden in Vlaanderen, er is gsm ontvangst en er hangt een niet meer gecontecteerde modem van Telenet.

 

groeten,

fido.

afbeelding van Marburg
Lid vanaf: 13/03/2006
5638 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als je momenteel nog in het bezit bent van een telenet abonnement (wigo of zo), is de beste oplossing zoals al meerdere keren gezegd: mobile hotspot via je gsm. In vlaanderen heb je bijna overal wel fatsoenlijke 4G.

Afhankelijk van je abonnement heb je wel een aantal gigabyte per maand dat je mag gebruiken (in mijn geval bijvoorbeeld 20).

Als je momenteel geen abonnement hebt is het natuurlijk een heel ander geval.

afbeelding van fido
Lid vanaf: 15/06/2006
2680 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wacht effe ... ik heb die tethering gevonden op mijn telefoon en aangezet, ik zie op de laptop mijn telefoon bij de wifiverbindingen, maar als ik die wil connecteren wordt een netwerksleutel gevraagd. Welke sleutel wordt hier bedoeld?

 

Ik begrijp de uitleg van Marburg niet ivm Wigo. Die GB die je gebruikt, zijn die van je internetabonnement of van je telefoon? Ik heb internet via Telenet en mijn telefoon zit bij Orange.

 

 

afbeelding van Eendraadschema
Lid vanaf: 20/07/2017
514 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

fido schreef:

Wacht effe ... ik heb die tethering gevonden op mijn telefoon en aangezet, ik zie op de laptop mijn telefoon bij de wifiverbindingen, maar als ik die wil connecteren wordt een netwerksleutel gevraagd. Welke sleutel wordt hier bedoeld?

 

Ik begrijp de uitleg van Marburg niet ivm Wigo. Die GB die je gebruikt, zijn die van je internetabonnement of van je telefoon? Ik heb internet via Telenet en mijn telefoon zit bij Orange.

 

 

als je bij instellingen van  tethering staat daar u netwerksleutel

Voor meer info: https://sites.google.com/view/eendraadschema
Met vriendelijke groeten,
Björn

afbeelding van fido
Lid vanaf: 15/06/2006
2680 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ik moest blijkbaar op de gsm naar configureren gaan, is intussen gelukt en ik zet nu een bericht hier via de wifi van mijn telefoon yahoo bedankt!

afbeelding van AlfredJ
Lid vanaf: 21/12/2013
64 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

fido schreef:

Ik begrijp de uitleg van Marburg niet ivm Wigo. Die GB die je gebruikt, zijn die van je internetabonnement of van je telefoon? Ik heb internet via Telenet en mijn telefoon zit bij Orange.

 

Het verbruik via de wifi (tethering) van je gsm, gaat dan van je verbruik bij Orange af. Wel je verbruik een beetje in het oog houden (via de Orange app op je gsm bvb), ik weet niet hoe Orange dat regelt maar tarieven buiten de voorziene bundel willen nog wel eens kostelijk uitvallen scratch head

afbeelding van marc.vv
Lid vanaf: 19/09/2008
751 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Mocht je ter plaatse geen gsm-bedekking hebben is er nog een oplossing via twee-weg satelliet  ..  maar dan zit je wel in een heel andere prijsklasse   smiley

afbeelding van Tornadinho
Lid vanaf: 01/05/2017
43 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

marc.vv schreef:

Mocht je ter plaatse geen gsm-bedekking hebben is er nog een oplossing via twee-weg satelliet  ..  maar dan zit je wel in een heel andere prijsklasse   smiley

 

Dat is nog eens een understatement, in Vlaanderen kan je voor de kost daarvan waarschijnlijk de telenet kabel tot je huis trekken vanaf waar deze beschikbaar is laugh.

Voor 4G, ik had iets analoogs omdat ik gedurende paar jaar maar om de 5 maand een 3-tal weken internet nodig  had. Dan had ik bij https://mobilevikings.be/ een pre-paid SIM genomen, die kan je gemakkelijk online opladen. Voor een 25 euro heb je 8GB data. Misschien niet het goedkoopste maar als het maar tijdelijk en korte periode is kan je toch "overleven" en is er geen risico naar een abonnement dat je nog verder moet betalen als niet meer nodig is. Die SIM kaart zat dan in een 4G-router (iets als een TP-Link TL-MR6400). 

afbeelding van D I Y
Lid vanaf: 12/08/2013
8983 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Tornadinho schreef:

 Die SIM kaart zat dan in een 4G-router (iets als een TP-Link TL-MR6400). 

Iets dergelijks (mifi router) gebruikte ik vroeger op vakantie.
Een lokale prepaid simkaart met enkele GB data erop en we waren voor een weekje gesteld.
Sinds de nieuwe roaming regels in de EU is dat natuurlijk niet meer van doen.

Maar het werkte wel prima. En er konden tot 10 toestellen tegelijk op de wifi aangemeld zijn. Bij tethering is dat meestal maar 1.

Het grootste risico zijn automatische updates. Doordat de verbinding als 'wifi' gecatalogeerd staat ipv als 'mobiel' is er standaard geen beperking op updates. Je kan dus na een nachtje allerlei toestellen die zich ge-update hebben plots zonder data zitten. Op windows 10 kan je wifi-verbindingen wel als 'metered' zetten en dan doet die geen updates meer over die verbinding. Bij Android en Apple zal er wel iets vergelijkbaars bestaan  (of kan je automatische updates helemaal afzetten).
Vanaf Windows 10 v1803 kan je ook verbruikslimieten op een verbinding zetten.

Aan bovenstaande uitspraken kunnen geen rechten ontleend worden.blum
Regio: Roeselare-Kortrijk

afbeelding van julien
Lid vanaf: 12/03/2006
6286 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

D I Y schreef:
Die SIM kaart zat dan in een 4G-router (iets als een TP-Link TL-MR6400). 

Iets dergelijks (mifi router) gebruikte ik vroeger op vakantie.
Een lokale prepaid simkaart met enkele GB data erop en we waren voor een weekje gesteld.
Sinds de nieuwe roaming regels in de EU is dat natuurlijk niet meer van doen.

Ik heb dat systeem de afgelopen 2 zomers nog steeds toegepast.
Zo konden we zonder problemen alle 3 surfen op een prepaid van orange. 

Anders hadden we het risico buiten de bundel te gaan van onze abonnementen en dan zou het toch behoorlijk kunnen oplopen. Thuis komen we toe met 1,5Gb per maand maar op verlof is dit toch wat weinig.

 

Een AutoCAD probleem? www.cadsite.be

afbeelding van jan 007
Lid vanaf: 16/11/2018
2247 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

is er geen buurman/vrouw die wel wifi heeft en waar je tijdelijk mee op kan surfen (mss tegen kleien vergoeding)

Pagina's