Plotter Océ 5200

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van berthels
Lid vanaf: 21/02/2014
1 berichten

Ik ben in het bezit van een plotter Océ 5200, deze was aangesloten op een pc met Windows XP.
De pc is dood.
Nieuwe pc = Windows 10 dit lukt niet.

Kan iemand mij aub vertellen met welke Windows ik mijn machine kan starten?
Windows 7?
Dank bij voorbaat, 

berthels

Reacties

afbeelding van NicoP
Lid vanaf: 17/02/2008
1629 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Windows 7 pro: hier kan je werken in zowel Windows 7 omgeving als in Windows XP omgeving
Gebruik het zelf ook omdat bepaalde peperdure (welliswaar oudere) programma's van Siemens niet werken in een ander stuurprogramma.
Windows 7 pro kan je bij de duurdere bedrijfscomputers als standaard besturingsprogramma nog steeds bestellen.
Maar dan moet je PC daar ook geschikt voor zijn en, ik dacht dat je een pc waarop win10 reeds geïnstalleerd is, dat je die niet zomaar kan downloaden naar Windows 7...
Maar hier op't forum zijn meerdere experience die je daarover uitsluitsel kunnen geven (of een andere oplossing)

afbeelding van Jockari
Lid vanaf: 18/02/2009
1340 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Evt. Virtuele machine met Win XP aanmaken ?

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14712 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Jockari schreef:

Evt. Virtuele machine met Win XP aanmaken ?

Hebben wij hier ook zo gedaan:

Een virtuele XP in de win 10 gezet en mijn oud tekenprogramma draait terug als voorheen.

Wel er aan denken om je plotters, pdfwriters en je printers OOK te installeren in je virtuele xp.

afbeelding van julien
Lid vanaf: 12/03/2006
6358 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

IT-les van lukanar!!!

Een AutoCAD probleem? www.cadsite.be

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14712 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik had een goede leermeester die me uitlegde dat menne plotter ( nen HP voor degene die het willen weten) wel kon draaien in win 10 maar als de vir XP die ook niet onderschreef gebeurde er niks. Die n tip sprak toen over ne tractor met en ene zonder naft op ne remorque ... of zoiets 

lol

afbeelding van julien
Lid vanaf: 12/03/2006
6358 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Mocht ik jou zijn, ik zou diene mens zijnen tuin gratis gaan aanleggen, zo'n hulp!

Een AutoCAD probleem? www.cadsite.be

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14712 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

zalig, die woont op een appartementje zonder dakterras maar wel met een koerke

lol

afbeelding van julien
Lid vanaf: 12/03/2006
6358 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

dirol

Een AutoCAD probleem? www.cadsite.be

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14712 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Bij deze: plaats overal die gele stippen

zonder dank

angel smile

afbeelding van berthels
Lid vanaf: 21/02/2014
1 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als eerste punt niet op LUKANAR zene kop kakken .

Virtual Box geinstalleerd !! bloed zweet en tranen

plotter doet het nog nietcrying

settings seriele poorten ???????????????????

HINT HINT

berthels

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14712 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

je plotter moet zowel in de win 10 staan als in de virtuele xp . Dus 2 keer installereeen

 

en anders zal 502julien dit wel uitleggen want eerlijk? Hij kent er meer van dan ik