Inboedel + schuur leegmaken

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van mysticwizard
Lid vanaf: 20/06/2016
22 berichten

Beste,

Onlangs is mijn vader gestorven. Hij woonde in een oude hoeve met een aanpalende schuur.
Mijn broer en ik zouden binnenkort willen overgaan tot de verkoop van de eigendom.
Echter staat er heel wat rommel in huis en in de schuur. Het gaat in feite om de volledige inboedel (meubels, elektrische apparaten, ... en in de schuur gaat het om een hooiwagen, tractor, veel ijzer (rommel), hooi, ...
Ook rondom het huis ligt veel rommel en is alles overwoekerd.
Mijn broer is niet van mening om iets op te ruimen hiervan. 
Echter stel ik mij de vraag als dit niet potentiële kopers zal afschrikken of de uiteindelijke koopprijs sterk zal beïnvloeden?
Iemand met ervaring met dergelijke situaties?
Wat is de meest eenvoudige oplossing in dit geval, iemand laten langskomen om een volledige opkuis te doen en zelf (samen met mijn broer als hij hier open voor staat) de kosten te delen? 
Iemand ideeën over welke prijsklasse we hier spreken voor dergelijke opruimingen?
Zou het daarnaast mogelijk zijn om een woning te verkopen "in de staat waarin deze zich bevindt", m.a.w. met alle rommel incl. waarbij kosten of werk, voor opruimen, voor de koper zijn?
Bedankt!

Reacties

afbeelding van janus wago
Lid vanaf: 05/12/2009
15664 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Plaats een zoekertje op tweedehands, met een beetje geluk vind je iemand die alles gratis meeneemt.

afbeelding van Tommie1
Lid vanaf: 15/04/2011
4837 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Best zelf doen.... 

er zijn verschillende mogelijkheden. Als wat er staat nog enige waarde heeft, al is het oud ijzer, dan vind je misschien wel een opkoper die het gratis wil leegmaken. 
 

wij hadden in de coronatijd ook wat rommel uit tuinhok en zolder naar buiten gesleurd. Toen we klaar waren stond er ca 6m3  waardeloze rommel en afval buiten. 
 

ik heb via FB iemand gevonden die alles is komen opladen en ging afvoeren. Heb de man 50€ betaald en dat heeft me veel ritten naar het containerpark, een vuile auto en waarschijnlijk ook 50€ in het containerpark bespaard. 
Zelf een afvalcontainer huren en vullen kan ook. 
Als je het huis zo te koop zet schrik je toch wat kopers af vrees ik. 
 

afbeelding van ushkar
Lid vanaf: 09/10/2008
2405 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

rondom het huis: opruimen.

tractor: aan mij geven Smile

de rest: indien je het huis kan verkopen mét inboedel geef je dat soms wat armkracht om deze voor een vrij hoog (deels virtueel bedrag) in de verkoop te laten meenemen.  Op die manier spaart de koper wat registratierechten uit.  Die compenseren dan meestal rijkelijk de kosten voor de  opkuis.

afbeelding van Koenraad123
Lid vanaf: 18/02/2020
4 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Toen ik dit las dacht in mijn eigen ook dat die tractor snel weg kan gaan, ongeacht het type en of die niet meer draait, et voila, je hebt al een liefhebber hierboven Smile

Dat de woning minder waarde gaat hebben met al de huisraad en verwildering: genen enen euro,.... maar men zal dat wel gebruiken om af te dingen natuurlijk.

Zet de woning eens op Biddit, daar zie ik de zotste prijzen voor vervallen woningen,...

Ligging en grootte is vooral het belangrijkste.

afbeelding van Caroto
Lid vanaf: 27/10/2019
1009 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als de woning helemaal gerenoveerd moet worden (een bouwval is) dan gaat die rommel niet uitmaken aan de mogelijke verkoopprijs. Ook al zullen er afdingen, je gaat toch de prijs krijgen die de markt bepaald, rommel of niet. Als het huis nog wat in deftige staat is en maar moet opgeknapt worden, dan zou ik de rommel inderdaad opruimen of wegdoen.  Het zou me niet verbazen dat je voor een deel van die rommel nog heel wat geld kan krijgen. Vaak in zo'n schuren is er heel wat ouder spul dat nog geld waard is.

Je kan eens aan paar 'opruimers' of leegmakers inboedel laten komen kijken om prijs te laten maken. Let goed op de mogelijke schittering in hun ogen de eerste seconde als ze binnenkomen. De helft van hen kan die dollartekens niet verbergen.

Amateurke 2

afbeelding van knessel
Lid vanaf: 08/07/2006
1207 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Emotie aan de kant, en werk daar eens een weekend in, je gaat verschieten hoeveel beter er alles uit zal zien.  Laat twee containers zetten; eentje voor ijzer en consoorten, en een grote restcontainer.

Bij een klant een gelijkaardig verhaal, familie zag het niet zitten om de hoeve op te ruimen.   Klant koopt de hoeve in de staat waarin ze zich bevindt, inclusief alle rommel in en rondom.   Vijf dagen gewerkt met twee man om de boel op te ruimen.   Hij heeft het pand dan laten schatten door de landmeter, en die gaf een verkoopwaarde aan 30k boven de aankoopprijs.

Ik heb zelf ooit geholpen aan het opruimen van een kraakpand dat op de zolder toe was volgestouwd met kleren, matrassen, huisraad en veeeeeel rommel.  Op één dag werken met vier man en €400 voor de container is daar door op te ruimen een meerwaarde van duizenden EUR bekomen.

afbeelding van julien
Lid vanaf: 12/03/2006
6490 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Je moet je er héél goed bewust van zijn dat heel veel mensen niet verder kunnen kijken dan hun neus.

Toen wij ons huis kochten (bijna een jaar te koop) stond het hier vol, het regende binnen en het behang had wat weg van een (laat maar...).

Toen we het huis kochten verklaarden massa's mensen ons voor gek, want het ziet er niet uit en ligt vol rommel.

Na een weekend opkuisen, een dakdekker die het plat dak repareerde en wat opsmukwerk hier en daar waren al die sceptici plots super enthousiast en jaloers. Nochtans heeft dat allemaal maar een paar duizend € gekost en een aantal weken werk.

Kijk maar eens (OK, ik begrijp het, naar de tandarts gaan is nog leuker) naar al die immo programma's van tegenwoordig. Vele kopers slaan al tilt omdat de brievenbusklep een foute kleur heeft.

Met andere woorden.
Kuist dienen boel op!

Een AutoCAD probleem? www.cadsite.be

afbeelding van mathias1
Lid vanaf: 04/05/2009
833 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Best om alles zo veel mogelijk op te rommelen. Veel mensen zien het potentieel niet van een pand wanneer dit te vol staat. En het is mogelijk om een huis te verkopen incl inboedel, wij hebben dit zo gedaan vorig jaar. Alles werd wel in de akte opgenomen.

En voor de tractor: hier is wel interesse, dus als hij te koop is ontvang ik graag meer info via pb.

afbeelding van deco1966
Lid vanaf: 16/09/2008
2287 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wyzard is na een maand niet reageren met de noorderzon vertrokken.  Denk dat dit beter afgesloten kan worden door de mods.  Misschien is ze met de tractor vertrokkenbig grin.

afbeelding van mysticwizard
Lid vanaf: 20/06/2016
22 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Nee hoor, bedankt voor jullie reacties! Smile

probleem is dat ik de enige ben dat het ziet zitten om alles op te ruimen... de broers willen absoluut niks te doen en zijn het ook niet van plan. "Een koper dat het wil zal het wel opruimen" is hun uitspraak, onbegrijpelijk dat men zo laks is.. 

Bijkomend wil ik natuurlijk niet voor alle kosten alleen opdraaien en aangezien men geen meerwaarde ziet in opruimen wil men niet bijdragen uiteraard... niet leuk om met familie iets te moeten regelen dat niet op dezelfde golflegte zit. 
ik ga binnenkort zelf al het klein gerief naar het containerpark brengen, de grote stukken zullen blijven staan. (Tractor zal wel verkocht raken Biggrin )

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
16116 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Schatten op zolder is niet voor niets zo genoemd.

Neven en nichten moesten hier ook de woning leegmaken van een oudoom. 

Het mooie servies, antieke kasten, juwelen en horloges waren natuurlijk dadelijk weg. Wat voor ons, het zevenste knoopsgat overbleef waren een paar oude stenen bloempotten enkele versleten tapijten en wat lusters. Een van deze lusters hangt nu in mijn keuken, opgeknapt en graafzwart gespoten met opgepoets koperwerk. Een prul dacht ik , maar ik vond de vorm mooi ( kleur was zo'n vuil grijsgeelwit vol met sigaretterook. 

Vriend staat vol bewondering naar mijn lamp in de keuekn te keuken. Begot dat is een artdeco lamp van Horta jong. Ga weg , dat lampke hing bij nonkel robert in zen achterkeuken . Neenee man als het nen horta is , dan kan dat gemakkelijk een 5-60000€ waard zijn . Onnozelaar. 

Het is gene horta maar wel een degelijke mooie art decolamp die op veilingen toch een 1200-1500€ kan opbrengen. 

Misschien kun je met dit je broers overtuigen omtoch een handje mee te helpen? 

afbeelding van Caroto
Lid vanaf: 27/10/2019
1009 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als je dan toch onderweg bent naar het containerpark kun je misschien zo een 'schat op zolder' meenemen naar een reseller als dank voor de moeite voor jezelf dirol

Amateurke 2

afbeelding van Tommie1
Lid vanaf: 15/04/2011
4837 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Schiet het voor, en maak een akkoord met je familie dat ze dat terug betalen bij de verkoop. 

Anders schiet je in je eigen voeten. 

Je kan natuurlijk ook een paar opkopers laten komen met de vraag: hoe veel krijg ik voor ALLES wat binnen staat? 

Alles moet weg, het pand moet helemaal leeg. Kan best zijn dat er een paar iets willen betalen, zeker als de tractor er bij hoort. 

(en natuurlijk zorg je er voor dat de tractor als laatste weg kan).