Ik heb het gehad met Van den Borre

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14519 berichten

Van de Borre, 

Uw vertrouwen,

ik heb het gehad met hen. 

 

 

ff het verhaal : op 18/9/2018 daaromtrent vallen we in panne met onze diepvriezer, gekocht bij van den borre schilde. Toestel just geen jaar oud.

We bellen en ze sturen dadelijk een technieker, slecht nieuws , er moet ergens een piepklein lekje zijn in het koelcircuit. Vervangen van het toestel is het simpelste.

 

Op 1/10/2018 kiezen we een nieuw toestel bij VandenBorre . Jipie op 2/10/2018 kunnen ze al leveren . We kopen nog een blender en betalen , zoals gevraagd het verschil van aankoop oude en aankoop nieuwe vriezer met plezier ( ja een beetje groter vandaar) en die nieuwe blender.

Op 2/10/2018 leveren ze de diepvriezer , de blender komt later en men zal verwittigen.

PROBLEEM : de diepvriezer vertoont krassen en nogal serieus maar met 150€ korting moeten ze hem niet terug opladen en tsja wij kunnen dan toch verder want dat toestel is niet meer in stock. Chauffeur schrijft dit netjes op mijn bon dat er een korting van 150,00€ wordt terugbetaald. Ik schrijf op zen leveringsbon mijn rekeningnummer en mijn verdere bankgegevens. Perfect geregeld dacht ik .... maar we hadden niet met de burocratie van Vande Borre gerekend. 

 

Na 8-  dagen bel ik , schilde ? Nee hoor je komt ergens op een 02 nummer en  de telefoniste heeft de luminieuse opmerking: 

- meneer u moet een mail sturen naar de klantendienst/ boekhouding  en dan wordt dit pas terug betaald.

- Aja en waar staat dit in jullie voorwaarden/bestelbon/factuur?

- meneer dat is gezegd door de chauffeur.

- nee is niet gezegd. Sorry omdat ik niet op de hoogte was van deze regeling moet ik mij daar niet aan houden en u hebt al mijn gegevens. Betaal nu aub.

( ik moest men bankrekeningummer nog eens doorgeven en mijn naam.... dat staat op die leveringsbon !!!!)

- meneer ik ga er achter aan en geef dit zo door aan de boekhouding.

- dank u wendy

( ja ik vraag altijd de naam)

 

Tjiens  16/10/2018 nog steeds niet op die rekening? Denken die dat ik een bank ben?

ff bellen maar.

- Met wie spreek ik?

- met wendy meneer, hoe kan ik u helpen? ( aha die naam heb ik nog gehoord)

heel den uitleg, en dan komt het allesdoodslagende meest stupide antwoord van al.

- Meneer , ze kunnen dat niet terugbetalen want ze hebben uw bic code niet .

- Mevrouw kunt u uw verantwoordelijke doorverbinden want u liegt. Een bic code is niet noodzakelijk voor een europse overschrijving

Toen had ik sarah aan de telefoon en sarah verstond me volledig

en vond ook dat er iets niet juist was dat die terugstorting nog altijd niet rond was.

ze begreep perfect dat het gelijkheidsprincipe hier niet was toegepast : op voorhand alles betalen maar 16 dagen wachten op de terugbetaling????

Om eerlijk te zijn, ik heb ze een beetje de pap moeten geven, maar soit ze ging er achteraan. En als ze me terugbetalen is het mij goed.

 

22/10 Nog steeds niets, sarah maar terug opbellen.

Tjiens waarom zit ik al 15 minuten te luisteren naar een hemelstergend muziekje waarbij je zo stoned moet zijn als een kruk om daar maar 5 minuten naar toe te kunnen luisteren???

Ik was niet stoned, maar er bestaat nog zoiets als speakers, ondertussen kan ik verder doen.

Tot mijn geduld op was en ik naar de klachtendienst belde: En daar had ik wel een luisterend oor.

Mvr domique begreep het volkomen en had alle begrip. Ze stuurde zelfs een mailtje waarin ze onze afspraak bevestigde met de belofte dat op 26/10 ik de betaling ging ontvangen.

En ongeloofelijk maar waar gisteren 24/10 bericht via Email en nog eens per sms  een berichtje dat onze blender binnen was. Tjiens dan had die boekhouding of klantendienst me toch al vroeger op de hoogte kunnen brengen over hun chauffeur die een foutje maakte?

Vandaag deze gaan halen en toen barste de bom .

Volgens onze bestelbon is die blender op 2/10 betaald.

Volgens mr Koenraad, maar op de bon staat mr Peter moesten we die nogwel betalen. En rara wat zeggen ze dan: mailtje sturen met uw gevens naar de boekhoudkundige dienst en dan betalen ze terug. 

Hebben die geen kennis van die bestelbon? 

Kunnen ze niet lezen wat ze zelf hebben geschreven?

 

 

Vertrouw ze niet !!

 

Morgen mvr domique bellen en toch eens zelf naar Schilde tenen. 

 

 

 

 

Reacties

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14519 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Oeps

ff 

Bovenstaand heb ik geschreven

Luk Vrebosch

Boudewijnlaan 7

2243 Pulle- Zandhoven

 

Ik vertrouw vandeborre NIET 

Alle klachten mogen rechtstreeks bij mij komen. 

Ik heb er zin in, 

en mijn raadsman ook.

10 garanties voor 100% vertrouwen.

Laat me niet lachen.

 

 

 

afbeelding van thomas_dhaese
Lid vanaf: 18/06/2014
1958 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Pffffffffff, herkenbaar. Wel niet met VDB. Iedereen zal wel al zo eens een momentje gehad hebben zeker? Ik alleszins wel. Met Bosch (nieuwe defecte oven) en met Telenet. Ai ai papi... Die laatste vooral! Huilen met de pet op cry

 

Een telefoniste was met mij aan het strijden en zei (vanachter haar pc) dat onze kabel klaar lag in de put (die ik had gemaakt) terwijl ik buiten er naar stond te kijken... en nergens een kabel zag. Als je dat hoort na een week of 4 bellen, bellen, nog eens bellen, en voor de verandering nog eens bellen, dan breekt er ergens een circuitje boven in de hersenpan. Enfin 2,5 maand na de vraag om ons aan te sluiten, was het dan toch gelukt om een kabel onder 't straat te krijgen.

 

Op het moment zelf maakt ne mens zich daar altijd druk in. Een jaar later denk ik er eens aan terug, schud ik met mijn hoofd en moet ik eens grijnzen.

 

Pakt u een whiskytje Luk wink

 

 

Thomas
BLOG: 9070!

afbeelding van Stefaan Van Slycken
Lid vanaf: 13/05/2017
1517 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Geen kompassie mee. Als je de stielman in uw straat al jaren voorbij loopt voor "steeds de laagste prijs", dan moet ge maar op de blaren zitten als er geen stielman in uw straat meer overschiet die voor zijn klanten z'n hand in het vuur wil steken.

Ik heb het hier al eens ergens gezegd maar ik zeg het nog eens: je oogst wat je zaait. "Oh hier is dit toestel 50€goedkoper!" "oh dit kan ik morgen hebben, geleverd en geplaatst!" - jaja, dus de fabrikant, die toch nog ièts wil verdienen, maakt een iets goedkopere reeks met iets minderwaardige materialen. Rap kapot maar ja, dat zoek je zelf. Verkoopt goed. Dus: volgende reeks: nog minderwaardiger materialen. Klanten kopen het toch.

Wat ik niet begrijp: die iPhone mag 1200€ kosten, maar dat wasmachien of die diepvries moet toch niet meer dan 500€ kosten. Die iPhone smijt je na 4 jaar weg (na 5 nieuwe schermen van 250€). En van die diepvries kome je zagen dat hij rap kapot is.

Enfin, akkoord, je zaagt niet dat hij rap kapot is, je zegt dat je geen service krijgt. Wat wil je nu, "gratis thuis geleverd", "alle dagen bereikbaar van 8 tot 20h"... en de mensen die dit moeten leveren, die de telefoons moeten bemannen/bevrouwen, die de problemen moeten oplossen, die worden onderbetaald. Hoe kan zo 'n keten anders immers winst maken? (Voor zover VDB al winst maakt...)

Er moesten er meer zijn met dit soort miserie.

Mijn bouwblog: een BEN-houtskelet: https://stefaan56.wixsite.com/bouw

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14519 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

@ stefaan.

Wat je schrijft over stielmannen , lage prijzen en iphone's begrijp ik en ik volg je daar in.

Maar je leest niet wat ik schrijf, ik klaag niet over de snelle levering, ik klaag niet over de service chauffeur. Integendeel. Die man was correct en plaatse op onze factuur dadelijk het bedrag van 150,00€ terug te betalen wat doorgegeven was door zijn dispatching. 

Het enigste waar ik niet bij kan is dat dit 25 dagen moet duren voor je die terugbetaling ontvangt. 

Waar ik wel over klaag is dat alles is doorgegeven door de chauffeur en mij op ZIJN leveringsbon. Zowel het bedrag als mijn rekeningnummer. maar dan komen ze af dat er een mail moet gestuurd worden ( waar staat dit inhun voorwaarden) en daarna dat de bic code ontbreekt. En dat is bullshit.

Als ze het dan nog presteren om dien blender 2 keer te laten betalen en dan afkomen , na dat wij terug gereden zijn: Ik zal je met plezier helpen ... na mijn verlof dan krijg ik het door de kortzichtigheid van mr koenraad die weigert om zen ogen open te trekken en de lezen op zijn BESTELBON ; Cash BETAALD .

Want dan klopt zen kassa niet. Ja hallo, die kas klopt zeker niet er zit 90€ teveel in.

 

Dus lees eerst aandachtig over wat het gaat en wat mijn ergernis is. 

Dat ze mooi weer spelen met geld dat niet van hen is.

Ik weet het niet, maar wij noemen dat eigenlijk diefstal. 

 

 

afbeelding van GunSmoke007
Lid vanaf: 17/11/2011
1535 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Nochtans, ze kunnen soms op die toestellen wel 60 tot nog meer % korting geven en dan maken ze nog winst... voor mij reden genoeg dat voor die 60% er toch wel een iet of wat deftige service gegeven zou kunnen worden.

Grote probleem is dat die bedrijven alleen nog maar mega winsten willen/moeten maken en al derest is bijzaak. Gaat het goed dat jaar, ow kijk we gaan nog wat CEOtjes aanpakken, jaar derna gaat het wat minder? Oh we maken onze toestellen wat minder degelijk, zorgen voor wat minder personeel met de mentaliteit derest moet maar wat harder werken... maar opt einde van de rit zitten die CEOtjes daar nog steeds hoor, de targets worden wel meestal gehaald dus elk jaar nog wij pré erbij en nog een bonusje van hier en daar... DAT en ALLEEN DAT is de realiteit. Heeft dus in de verste verste niks meer te maken met stielmannen.

afbeelding van Enk
Lid vanaf: 23/03/2011
12494 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

https://www.youtube.com/watch?v=AdhaBttpHMc

 

De wereld is om zeep... Smile

afbeelding van Stefaan Van Slycken
Lid vanaf: 13/05/2017
1517 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dat administratief moeilijk maken is ook een strategie hoor, net zoals hun "laagsteprijsgarantie". Zij weten ook dat slechts een beperkt aantal klanten ook daadwerkelijk gebruik maakt van deze mogelijkheid, net omdat je dan een bewijs moet aanleveren en wat mailtjes sturen. Maar ondertussen denk je toch dat je de laagste prijs te pakken hebt. Net zo gaat het met waarborgen/tegemoetkomingen/... - dat is voor hen geen winstgevende zaak dus wordt stiefmoederlijk behandeld. De verkoop, die telt. De service niet.

Daarom dat ik hier ook wel eens kortaf durf reageren op mensen die via een prijsbrekerswebshop iets bestellen dat dan niet goed blijkt te werken... en dan mag "het internet" het oplossen.

Gaat dat ooit nog veranderen? Ik denk het niet. Wegwerpmateriaal verkopen, en hopen dat zeurende klanten naar de concurrentie trekken.

Mijn bouwblog: een BEN-houtskelet: https://stefaan56.wixsite.com/bouw

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14519 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

eerlijk is eerlijk

Mvr Dominique heeft haar woord gehouden. De centjes voor de schade aan de diepvries is na 25 dagen op men rekening verschenen. Later dan beloofd.

Vandaag mvr Dominque even gebeld betreffende de klantvriendelijkheid van mr Koenraad te schilde en het debaccle met de 2 maal betaalde blender uitgelegd. Tis te zeggen, na openen van onze bestelbons , facturen en dossiers ... je verschiet hoeveel je daar koopt op x aantal jaren, ze weten dus allles van je, had ze dadelijk door dat die blender inderdaad 2 maal betaald was. 

UUrtje later, nog niet, telefoon van vandenborre schilde dat het geld ging terugbetaald worden met een reeks verontschuldigingen. 

 

Ik heb geleerd.

- Als je iets laat leveren en je koopt nog andere spullen ZET DIT NOOIT OP 1 ORDER !!!

- Indien ze leveren en er is leveringsschade en je krijgt compensatie LAAT DE CHAUFFEUR DIT CASH UITBETALEN.

- En let op hun orders, bestelbonnen en facturen !!!!! onze bestelbon was in de winkel verandert door oa die compensatiesom. Onze factuur idem dito.

 

Ga ik er nog winkelen? 

In schilde niet meer, maar wij hebben in een straal van 10 km 3 winkels , waarom niet? Ik zal het wel allemaal wat korter opvolgen en ik ken nu mvr. Dominique.rofl

 

 

afbeelding van deco1966
Lid vanaf: 16/09/2008
2125 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Lukske,

 

De laatste keer dat ze me dat gelapt hebben.....ben ik naar de winkel gezegden na die telefoons.  Heb ik heel beleefd (op mijn Westvlaamsbig grin) en blijkbaar luid genoeg (dat andere klanten het hoorden en naar ons keken) het geval uitgelegd.  Maar mijnheer wij kunnen hier niets aan doen nu......  Tsja dan wacht ik tot u iemand vind dier dat wel kan.  Ik heb tijd.  Na 10' weer mijn verhaal afgestoken en luid genoeg.......Heeft me een uurke gekost en die mannen waren me zo beu dat ze de politie gingen bellen (doe dat aub en het kot is te klein heb ik hun geantwoord) maar wel liefst zo stil mogelijk want de klanten vonden het meer dan verdacht.  Maar heb mijn geld gekregen. Den.....heeft daarna van de klachtendienst nog een oorveeg gekregen en was na 2 maand plots verdwenen.  Ik koop daar nog.blum  Owja twas ook VandenBorre.  Moet ik nu echt mijn naam zetten?diablo

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14519 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Deco otje

het gaan roepen voor gans de winkel is niet dadelijk mijn manier van iets aanpakken.

9 op de 10 keer heeft die arme kassierster ofwel geen weet van het probleem, ofwel kan ze het niet oplossen omdat ze geen beslissingsrecht heeft ofwel roept ze er iemand bij die helemaal niet op de hoogte is. 

Maar ik moet eerlijk bekennen  zo'n kortzichtige en klantonvriendelijke bullebak als mr koenraad in schilde die had van mij de wind van voren gekregen. 

 

 

afbeelding van fido
Lid vanaf: 15/06/2006
2702 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Goh, ik heb al goede ervaringen gehad met VDB. Eens online een boilertje voor in de keukenkast besteld, ik zocht hetzelfde model als het oude (kwestie van de bevestinging in de kast te kunnen recupereren) en VDB bleek er nog 1 te hebben. Toen ik het gemonteerd had, kwam er water uit, dus ik vloeken en in het gedacht dat er iets met de koppelingen was, waar ik al geen held in ben. Maar ik kon het niet geloven, het water kwam uit het toestel. Nu vond ik de verpakking van het toestel al raar, want die was duidelijk al open geweest. Ik met het toestel dan maar naar de winkel, het online toestel is zonder probleem terug genomen en ik weet nu niet meer of ik een waardebon kreeg of mijn geld terug. Ze konden me niet aan een toestel met dezelfde specificaties helpen. Uiteindelijk elders ander toestel gekocht (dat op de oude haken in de kastwand pastte smiley).

afbeelding van Englishdude
Lid vanaf: 20/12/2014
922 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Uiteindelijk zijn er maar twee gedient met al dat klagen en zagen

 

uwen cardioloog en uwe stress of burnout zielekniijper.

 

;o)crazy

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
14519 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

shit rats vergeten. 

straks vliegen men pijpkes eruit.

 

Nu het is opgelost en naar mijn tevredenheid, 't heeft langer geduurt dan nodig was en af en toe moet je effe je veren opzetten.

En daarom vind ik het ook belangrijk om dit even te onderstrepen.

 

afbeelding van Englishdude
Lid vanaf: 20/12/2014
922 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

En toch ............. toch ook veel begrip voor al die toestanden voor de andere kant. De kant die steeds maar      moet service verlenen  wetende dat je echt wel bullshit staat te vertellen. Want onderschat het niet. De consument heeft ook de weg gevonden om ongehoord zaken af te dwingen die veel leveranciers tot wanhoop drijven. ik weet niet hoe het draait in andere sectoren maar bij ons is er een kanteling ingezet. Vorig jaar zijn wij gestart met een nieuw masterplan. De gehele organisatie werd onder de loep genomen en dus ook de dienst na verkoop. Onthutsende cijfers. Tot  10 man constant de baan op voor dienst na verkoop. Wij noemen dat nog niet eens service. Service is dat gene die wij als ietsje meer aan onze klanten leveren. Maar dat woord houdt op te bestaan als er misbruik van is gemaakt. En dat merkten wij dus. Wij plaatsen als schrijnwerker ongeveer een 6 tot 700 ramen per dag. Veel daar van via onze dealers maar ook veel via onze projectcel die puur B2B werkt zoals SOD en Aannemers.  Wij werken nu via een eigen uitgedokterd systeem van registratie na plaatsing en wat blijkt ? Wij zullen vanaf volgend jaar onze DNV met 45 % kunnen reduceren. Heeft niet alleen te maken met een striktere opvolging met wat uit onze fabriek vertrekt maar ook de werfopvolging van onze kant of die van onze dealer. En we werken allemaal op de zelfde platforms zoals  bvb via APROPLAN. Een erg groot deel kan je klasseren onder voorkomen beter dan genezen. En dat wil dan weer zeggen dat wij de schaamteloosheid en opportunisme van sommige bouwers stevig aan banden hebben kunnen leggen door ze steeds een stapje voor te zijn in hun zogezegd gerechtvaardigde klachten. Het is een verluchting voor onze mensen van de dienst na verkoop om kom af te kunnen maken maar  de vele bullshit die ze dagelijks moeten aanhoren en dat op basis van objectieve gegevens. Zo krijgen bvb allen waar onze ramen steken een "verplichte" hoe bedien ik een raam opleiding met een boekje erbij . Belachelijk ? Toch  niet en dat zien wij en weten wij.

Kwestie dat we het argument jamaja-da-wist-ik-nie voor zijn want dat is echt wel een van de meest voorkomende excuses gegrond of nie.

 

Let ik vind het spijtig dat het kleinste percentage er voor zorgt dat iedereen moet geconfronteerd worden met een ontkenningsfase van iedereen die service of DNV moet verlenen. Men klaagt over de stugheid van zij die vinden dat ze recht hebben no matter what. En ja je kan niet iedereen over dezelfde kam scheren. Bij ons denken wij nu dat het goed geregeld is. Hoe de sector van witgoed dat regelt weet ik niet. Maar het zou best wel eens kunnen zijn dat de liberale politiek van dienstverlening gewoon al in de prijs zit berekend en dat iedere consument een beetje opdraait voor de anderen die onheus hun recht opeisen.

afbeelding van A_De_Vries
Lid vanaf: 24/10/2014
123 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Heeft niet alleen te maken met een striktere opvolging met wat uit onze fabriek vertrekt maar ook de werfopvolging van onze kant of die van onze dealer.

Daar zullen veel bouwers ook heel gelukkig mee zijn want er wordt wat slecht geproduceerd (bijv. van een bekend merk van pvc-ramen maar ook sanitair, cv, elektro, binnendeuren,...) geplaatst (want niet nagekeken). Plus op de werf gaat er bij het plaatsen ook veel fout (want ook dat wordt toch niet nagekeken). En de volgende (onder)aannemer brengt dan vaak ook nog wat schade toe.

Zo komen ze dan aan veel dienst na verkoop, waar niemand beter nog gelukkiger van wordt. 
Fijn dat u jullie gedeelte van dit verloop beter onder controle houden ! 
En mogelijk ook een systeem gevonden hebben om latere schade aangebracht door (onder)aannemers ook vlot af te handelen voor deze de eindklant (bouwer) bereiken.

@fido

en ik weet nu niet meer of ik een waardebon kreeg of mijn geld terug. 
 

Het zal wel uw geld teruggekregen zijn want een waardebon teruggeven is onwettig