eeuwig heropstarten XP

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van voesjdoen
Lid vanaf: 12/04/2007
259 berichten

Sinds een paar dagen wil mijn pc niet meer gewoon opstarten.

Tijdens het opstarten van windows (terwijl de splashscreen zichtbaar is) blokkeert hij ergens en start opnieuw van nul... eindeloos...

Als ik hem via de F5 laat opstarten in veilige modus met netwerkmogelijkheid gaat het wel. Via Kapersky online scan heeft hij er een Trojanneke uitgehaald, maar probleem blijft.

Is er een manier om te zien waar het juist foutloopt tijdens de start van windows? een log ofzo...?

Laatst bekende goeie configuratie heb ik ook al zonder succes geprobeerd...

Reacties

afbeelding van Johnnyke
Lid vanaf: 10/09/2008
76 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

voesjdoen wrote:
Sinds een paar dagen wil mijn pc niet meer gewoon opstarten.

Tijdens het opstarten van windows (terwijl de splashscreen zichtbaar is) blokkeert hij ergens en start opnieuw van nul... eindeloos...

Als ik hem via de F5 laat opstarten in veilige modus met netwerkmogelijkheid gaat het wel. Via Kapersky online scan heeft hij er een Trojanneke uitgehaald, maar probleem blijft.

Is er een manier om te zien waar het juist foutloopt tijdens de start van windows? een log ofzo...?

Laatst bekende goeie configuratie heb ik ook al zonder succes geprobeerd...

In uwe BIOS de setting veranderen van foutmeldingen.

Je kan normaal gezien selecteren dat hij bij een foutmelding STOPT.

Kijk maar eens... en dan krijg je mss een blauw scherm met daar de foutmelding.

Er zit voor 100% een virus op uwe PC.... probeer eens via een andere ONLINE antivirusprog te scannen (in veilige modus met netwerk)

Greetz, Johnny

afbeelding van Gery
Lid vanaf: 12/03/2006
11192 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Toch niet toevallig net voor de problemen het gratis online AVG Antivirus geïnstalleerd?

afbeelding van jvanhambelgium
Lid vanaf: 10/03/2006
1899 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Gery wrote:
Toch niet toevallig net voor de problemen het gratis online AVG Antivirus geïnstalleerd?

Yep, ik heb ook zo de indruk dat dit het geval zou kunnen zijn ... toevallig sinds zondag ofzo ???

afbeelding van voesjdoen
Lid vanaf: 12/04/2007
259 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

yup, ik had dit bericht net getypt en ging daarna eens naar DSo zien, en wat stond daar...

Nu vanavond opnieuw proberen.

Ik heb die manueel verwijderd, dus die fameuze dll zal wel in m'n prullenmand zitten..

En dan AVG eraf! Voorgoed!

Zijn er nog meer mensen die prijs hadden?

afbeelding van tamrat
Lid vanaf: 22/03/2008
1022 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

voesjdoen wrote:

En dan AVG eraf! Voorgoed!

Beetje kortzichtige reactie

afbeelding van voesjdoen
Lid vanaf: 12/04/2007
259 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

tamrat wrote:
voesjdoen wrote:

En dan AVG eraf! Voorgoed!

Beetje kortzichtige reactie

Na zo een fout?? alejong..

ik weet ook wel dat elke antivirusboer dit kan voorhebben, domheid is van alle tijden..

maar als je dan leest dat ze betrokkenheid ontkennen voor een dll die hun programma zelf verwijderd...

als dat dan kortzichtigheid is , dan ben ik dat met plezier!

afbeelding van Meisje
Lid vanaf: 10/03/2006
4283 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

voesjdoen wrote:
Zijn er nog meer mensen die prijs hadden?

Toevallig met wat IT'ers gepraat, en zij hebben allemaal al enkele telefoons gehad van vrienden/familie om dat te komen oplossen.

Zij hadden ook van mensen die een computerzaak werken, gehoord dat de telefoon roodgloeiend stond (en dus voor hen kassa kassa).

Op zich vonden ze dat wel gek dat zoveel mensen daar last van hadden, want als ge update dan hebt ge toch allang service pack 3 en dan had ge geen last....maarja, da doen ze weer nie hé....

En ge ziet toch ook aan de benaming dat er iets niet klopte, want het was iets met ...blablabla user...blablabla 32 ...dan weet ge toch dat ze in uw "dinges" zitten (tja, dit stuk kan ik niet meer navertellen zunne).

Ik moest als leek meteen denken aan sommige discussies hier, waar IT'ers niet snappen hoe weinig een leek er wel niet van kent.... Lol ...los ervan, ben ik content dat ik daar aan ontsnapt ben...al vraag ik me af hoe een andere antivirus-provider (of hoe noemt dat) hier op gereageerd zou hebben? Zouden de betalende antivirussen een soort van compensatie geven, of had je dan ook gewoon dikke pech?

afbeelding van whacker
Lid vanaf: 29/10/2008
2565 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Dus: in recovery console gaan (kan via windows install cd).

Effe kijken of ge een backup hebt van user32.dll. Indien dit niet zo is gewoon die van de install cd kopieren over die dat ge nu hebt.

Opgelost Smile

afbeelding van AllBlacks
Lid vanaf: 04/07/2007
46 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Quote:
Op zich vonden ze dat wel gek dat zoveel mensen daar last van hadden, want als ge update dan hebt ge toch allang service pack 3 en dan had ge geen last....maarja, da doen ze weer nie hé....

Wil dit zeggen dat mensen met service pack 3 van XP hier geen last van hebben?

afbeelding van Liesbethje
Lid vanaf: 24/01/2007
1752 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

mijn ene collega had het dit weekend ook zitten... onze IT-man (dus diegene die hier computers levert en nu en dan eens onze stommiteiten komt opkuisen Biggrin ) heeft dit verlengde weekend ook volledig gespendeerd aan het depanneren van klanten.

afbeelding van Meisje
Lid vanaf: 10/03/2006
4283 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

AllBlacks wrote:
Quote:
Op zich vonden ze dat wel gek dat zoveel mensen daar last van hadden, want als ge update dan hebt ge toch allang service pack 3 en dan had ge geen last....maarja, da doen ze weer nie hé....

Wil dit zeggen dat mensen met service pack 3 van XP hier geen last van hebben?

Dat is wat ik van die IT'ers gehoord heb...

Nuja, zij hadden het ook maar gehoord, en de computers die ze moesten herstellen waren toevallig SP2 en geen enkele SP3.

Los daarvan...ik lees net dat ze ook initieël dachten dat NOD32 het ook had....pfff zeg....godzijdank dat dat een fout gedacht was... Wink .

afbeelding van penb
Lid vanaf: 22/06/2006
3478 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Meisje wrote:
voesjdoen wrote:
Zijn er nog meer mensen die prijs hadden?

Toevallig met wat IT'ers gepraat, en zij hebben allemaal al enkele telefoons gehad van vrienden/familie om dat te komen oplossen.

Zij hadden ook van mensen die een computerzaak werken, gehoord dat de telefoon roodgloeiend stond (en dus voor hen kassa kassa).

Op zich vonden ze dat wel gek dat zoveel mensen daar last van hadden, want als ge update dan hebt ge toch allang service pack 3 en dan had ge geen last....maarja, da doen ze weer nie hé....

En ge ziet toch ook aan de benaming dat er iets niet klopte, want het was iets met ...blablabla user...blablabla 32 ...dan weet ge toch dat ze in uw "dinges" zitten (tja, dit stuk kan ik niet meer navertellen zunne).

Ik moest als leek meteen denken aan sommige discussies hier, waar IT'ers niet snappen hoe weinig een leek er wel niet van kent.... Lol ...los ervan, ben ik content dat ik daar aan ontsnapt ben...al vraag ik me af hoe een andere antivirus-provider (of hoe noemt dat) hier op gereageerd zou hebben? Zouden de betalende antivirussen een soort van compensatie geven, of had je dan ook gewoon dikke pech?

BiggrinLol voordeel van de zaak is dat wij - IT dummies - een eigen taaltje hebben dat wij alleen verstaan!

Dus meisje, in't vervolg moet ge blablabla... onzer 35 via de dinges uploaden via een blablabla output van uw 32 dinges hé! ik heb dat ook zo gedaan. Sindsdien gaan miserie meer!

ps, t'blijft onder ons hé Wink

afbeelding van Meisje
Lid vanaf: 10/03/2006
4283 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb het altijd al geweten dat het een complot is....ze willen gewoonniet dat een leek het ooit zelf kan :twisted: !

afbeelding van whacker
Lid vanaf: 29/10/2008
2565 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

als je SP3 hebt ben je inderdaad niet vatbaar voor het probleem.

AVG Free ziet een dll ten onrechte aan als een trojan horse en helpt die file om zeep.

Als je dus geen AVG free hebt of je bent zeker dat je SP3 hebt heb je geen enkel probleem.

[edit]: blijkbaar is SP3 ook van tijd vatbaar.

afbeelding van mic
Lid vanaf: 13/08/2006
147 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb het ook voorgehad.

Pc naar de winkel gedaan en daar vertelde ze dat het moederbord kapot was :shock:

Ik toen maar nen nieuwe pc gekocht (elders)

het was toch al nen ouwe bak en was aan vernieuwing toe Lol

Kheb nu natuurlijk wel meteen vista en ben weer mee met mijn tijd Dirol

Bij mij begonnen de problemen nadat windows geüpdate was :roll:

nu ik dit lees was het dus simpel op te lossen en weet ik dus ook dat ik een pc-winkel van mijn voeten heb Sad