• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Belgacom of Telenet voor internet en televisie?

Lid geworden
24 jun 2008
Berichten
112
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hey,

Ik heb even een vraagje over de televisie-aansluitingen. Ik was van plan om in mijn nieuwe woning Belgacom te nemen voor het internet en de telefoon omdat we dat nu thuis ook hebben en ik thuis tevreden ben van Belgacom. En dan eventueel digitale tv in de living.

Maar zoals ik het nu lees op het internet, moet ge voor de gewone tv (via de kabel) Telenet hebben. Want Belgacom digitale tv loopt via de telefoonlijn.

Dus als ik dat zou willen met Belgacom, moet ik dan zowel Belgacom (de decoder voor de digitale tv en het internet) als Telenet (de kabel voor de analoge tv’s) nemen?

En ik heb ook wat zitten lezen op online fora en blijkbaar krijgt Telenet veel meer goede commentaren voor digitale tv dan Belgacom. Wat zijn jullie ervaringen zoal?

En nemen mensen met een nieuwbouwwoning ook nog gewone tv (analoog) of wordt dat niet meer gedaan en meteen zo’n pakket (digitaal)? Bij Belgacom zeiden ze dat analoog niet meer veel wordt genomen, maar dat zijn natuurlijk verkopers ook he.

Ik had een tijdje geleden die aftakkabel voorzien en gelegd (PE11) maar de keurder zei me nu dat ik die niet nodig zou hebben als ik enkel Belgacom neem. Maar dat ik die dan best wel gewoon liet liggen, zodat ik altijd kan overschakelen later, indien ik zou willen.

Alvast bedankt voor jullie tips en ervaringen!

Groetjes, van Philippe
 

bgcw

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
22 mei 2011
Berichten
3.080
Waarderingsscore
739
Punten
113
wil je de minste problemen met installeren en gebruiksgemak zou ik voor telenet gaan.
 

Marc78

Lid
Lid geworden
9 okt 2009
Berichten
169
Waarderingsscore
0
Punten
16
Hier ook bij telenet voor vaste telefonie, digitale TV en internet. Zeer tevreden van.
 

3ss

Lid geworden
8 mrt 2010
Berichten
2.723
Waarderingsscore
1
Punten
0
Telenet: je kan via de 'gewone' kabel blijven kijken (coax), met alle tv's in huis, zonder speciale set-up bakjes. Gewoon kabeltje inpluggen en je hebt analoge tv. Wil je dit interactief maken (programma's bestellen, extra zenderpakketen bekijken, ...) heb je ook nog een netwerkkabel (UTP) nodig & een digicorder.



Belgacom: alles loopt via de telefoonlijn. Om ergens tv te kijken heb je geen coax nodig, maar enkel UTP. Maar ook steeds een set-up box om het signaal van uw utp te vertalen naar signaal voor tv. Geen idee wat die boxen kosten, trouwens.



Geen idee of de één beter is als de ander. Ik heb telenet en ben daar relatief tevreden van, ik ken er met belgacom en die zijn daar ook relatief tevreden van.

Enige constante is dat iedereen het te duur & te traag vindt :).
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
13.921
Waarderingsscore
8
Punten
0
Enige echte reden die ik kan bedenken om Telenet te verkiezen boven Belgacom is dat je hiervoor een kabelaansluiting "krijgt" (enfin betaald).

En daarmee kan je (voorlopig nog) gans je woning vol TV's zetten en naar de (beperkte) zenders op de analoge kabel kijken.



Bij Belgacom heb je voor elke TV een settopbox nodig.



Ik ben tevreden over Telenet maar beiden zijn aan elkaar gewaagd.
 
Lid geworden
24 jun 2008
Berichten
112
Waarderingsscore
0
Punten
0
Bedankt voor de reacties tot nu toe!

@ Nevermore: Ja, dat lijkt mij nu ook de reden te zijn die me momenteel meer naar Telenet doet overhellen. Want ik heb thuis ook gewone tv (niks digitaal) en voor mij hoeft dat voorlopif ook niet (ook al omdat dat allemaal geld kost). Misschien in de living maar als ik dan ergens anders een kleine tv zet, wil ik daar gewoon wat tv op kunnen kijken (de standaardzenders) of een dvd'ke.

Mijne elektricien heeft ook Telenet en die heeft dat Fibernet, en dat is heel snel volgens hem. Misschien es een Telenet-winkel binnengaan deze week en vragen of zij kunnen kijken of dat ook in mijn straat beschikbaar is.

En zou ik dan toch ook die 'vooraansluiting van Belgacom' laten doen, voor later eventueel?

Groetjes, van Philippe
 

macfall

Zeer Actief lid
Lid geworden
13 dec 2008
Berichten
5.094
Waarderingsscore
0
Punten
36
Ik zit bij Belgacom en ik heb er nog geen klagen van. Klantendienst werkt voortreffelijk. Qua prijs zijn ze ook aan elkaar gewaagd.



Ik denk niet dat de ene beter/goedkoper is dan de andere.
 
Lid geworden
13 aug 2010
Berichten
314
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik denk dat je weinig mensen gaat vinden die ervaring hebben met beiden.



Ik heb Telenet voor Internet, TV en telefoon (privé). Zakelijk, in dezelfde woning, heb ik Belgacom voor internet en telefoon.

Ik merk geen verschil in gebruik. (behalve dan dat ik met Belgacom zeer gemakkelijk een vergadering per telefoon kan organiseren)



Succes met je keuze,

Jabo
 
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
13.921
Waarderingsscore
8
Punten
0
Ik heb voor internet momenteel het goedkoopste abbo. (basic shake)

Voor mij is dat méér dan rap genoeg. 'k ben gestart met het "middenste" abbonnement (geen idee hoe dat toen heette) en momenteel is basicnet een pak sneller en uitgebreider als toen het straffere.



Diene fibernet is vooral goed voor gezinnen met meerdere PC's vind ik. Als je de snelheid onder 4 moet delen. (na je router dus)
 

DigitalOverdose

Zeer Actief lid
Lid geworden
12 mrt 2006
Berichten
1.713
Waarderingsscore
16
Punten
38
Vroeger Telenet Basic Shake (TV, internet en telefoon bij Telenet dus) gehad maar overgeschakeld naar Scarlet One (alles via telefoonlijn waaronder TV via BelgacomTV). Ben overgeschakeld geweest omdat m'n internet bij Telenet serieus verslechterde op een paar maanden tijd en ze ni echt met een oplossing af kwamen.

Bij Scarlet was ik kontent van het internet (en ook den telefoon) maar al gauw bleek BelgacomTV ni wat het beloofde te zijn. het gaf om de 5 botten allerhande storingen zoals blokjes in het beeld, stilstaand beeld gedurende ettelijke seconden. Soms dagen aan een stuk geen probleem mor telkens ook weer perioden dat het gewoon nimeer te doen was om TV te kijken. Ook de gebruikers interface was lang ni zo gebruiksvriendelijk als die van Telenet.



Dus uiteindelijk voor den TV weer naar Telenet overgeschakeld en terug gelukkig.
 
Lid geworden
6 jul 2007
Berichten
10.613
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hier ook een tevreden Telenet klant. Wij hebben ook zo'n basic shake (vroeger Goldshake) en ik vind het internet ook zeker snel genoeg, verder freephone Europe in de daluren + gratis bellen naar mobiele nummers (moet je zelf activeren) en digitale TV. Boven kijken wij ook nog gewoon analoog.
 

Saurus

Lid
Lid geworden
14 aug 2007
Berichten
863
Waarderingsscore
0
Punten
16
Heb Belgacom en Telenet beiden gehad voor telefonie en internet.

Bij Belgacom hadden we continu problemen met zeer traag internet. Misschien was de afstand tot de verdeelkast een probleem, hoewel dit vooraf gecontroleerd was en in orde zou moeten zijn. Bij Telenet is het internet heel wat stabieler en sneller. De vaste telefonie van Telenet is echter heel wat minder stabiel. Durft regelmatig wel eens een paar uur uitvallen, niet zo handig met een zaak thuis...



Televisie enkel bij Telenet geprobeerd. Eerst gewoon analoog, daarna digitaal, en nog geen moment spijt gehad van de overstap. Reclame skippen, programma's op onmogelijke uren opnemen,... is een zaligheid.



TV Vlaanderen is misschien ook een optie voor TS?
 

Jockari

Zeer Actief lid
Lid geworden
18 feb 2009
Berichten
1.089
Waarderingsscore
1
Punten
38
Zijn er na een dik half jaar nog reacties, want ik wil mijn internet abonnement bij Belgacom uitbreiden met digitale televisie. Wat met de kosten voor extra decoders bijv. ? Beeldkwaliteit ? Snelheid internet ?

Geef maar commentaar !
 

Pinguu

Zeer Actief lid
Lid geworden
4 jun 2010
Berichten
599
Waarderingsscore
234
Punten
43
Controleer eerst maar of Belgacom bij jou wel TV in HD-kwaliteit kan aanbieden. Hier in het straat is er blijkbaar te weinig bandbreedte voor HD-kwaliteit! In onze nieuwbouw wordt het ongetwijfeld Telenet, met Belgacom hebben we al teveel problemen gehad.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan