Advies gevraagd: Nieuwe gyproc schroefkop

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van VandeveldeM
Lid vanaf: 24/07/2017
67 berichten

Hallo allen,

Ik ben bezig met het plaatsen van de Gyproc en ik gebruik daarvoor een schroefkop van Gyproc, nu valt het mij op dat ik soms toch te diep zit met de vijs, ik haal deze er terug uit en draai er dan opnieuw één in, in een ander gat weliswaar.
Dit lijkt mij toch geen normale uitkomst te zijn als je gebruik maakt van een Gyproc schroefkop. Maar wat is nu mijn probleem?De schroefkop die ik gekocht heb, daar vind ik 0,0 informatie over op internet. Nochtans is dit een schroefkop van Gyproc zelf (zie foto's).
Maar deze wijkt wel sterk af van de schroefkop die je doorgaans vindt: ( http://m.gyproc.be/webobjbpb/FAQ/Outillage/faq_get_image173.jpg ).

De uitleg op de verpakking gaat als volgt: "Zet de schroefkoppeling goed centrisch vast in de boorkop van de boormachine. Draai de twee ringen los, stel de juiste schroefdiepte in en draai de onderste ring vast. Plaats de schroef op de magnetische kop en schroef, haaks op de plaat, tot de gewenste diepte".
Maar .. ik weet niet over welke twee ringen ze spreken, ik kan maar één deel losdraaien (zie foto) en ik zie ook niet hoe ik de diepte kan afregelen? Ik hoop dat er hier iemand dezelfde schroefkop heeft die me wat uitleg kan geven want 24 euro voor een schroefkop die niet werkt dat voelt toch wel zeer slecht.
Dank bij voorbaat

Reacties

afbeelding van stefan
Lid vanaf: 10/03/2006
26765 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ring die jij los gemaakt hebt er terug op, maar NIET tot op het einde draaien

afbeelding van Tom DV
Lid vanaf: 29/08/2009
1253 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Die smallere gekartelde ring kan je normaal toch ook losdraaien.
Zet er even een tang op, ben er redelijk zeker van dat die gaat loskomen.
Hiermee kan je dan de gewenste diepte instellen, nu staat die op het dieptste.

Grtz

afbeelding van VandeveldeM
Lid vanaf: 24/07/2017
67 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

stefan schreef:

Ring die jij los gemaakt hebt er terug op, maar NIET tot op het einde draaien

Bedankt voor het advies maar dat helpt geen meter, als je dan begint te schroeven draait die ring gewoon terug tot de onderste ring. (Ik had dit al eens geprobeerd) cheeky

afbeelding van VandeveldeM
Lid vanaf: 24/07/2017
67 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Tom DV schreef:

Die smallere gekartelde ring kan je normaal toch ook losdraaien.
Zet er even een tang op, ben er redelijk zeker van dat die gaat loskomen.
Hiermee kan je dan de gewenste diepte instellen, nu staat die op het dieptste.

Grtz

Ok, ik ga dit eens proberen, op hoop van zegen.

afbeelding van VandeveldeM
Lid vanaf: 24/07/2017
67 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ok, na wat macht op dat ding te zeggen is die ring losgekomen, morgen ga ik eens opnieuw proberen om de schroeven netjes erin te schroeven. Bedankt Tom!

afbeelding van julien
Lid vanaf: 12/03/2006
6304 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

't Zal wel aan mij liggen, maar ik werk daar niet graag mee.

Gewoon schroeven en kijken werkt voor mij veel beter.

Een AutoCAD probleem? www.cadsite.be

afbeelding van IceBlue696
Lid vanaf: 17/10/2018
7 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Of een simpel gyproc bitskopje kan ook handig zijn. Kost ook niet zoveel