woca olie wit - oude eiken planken

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van daveyl
Lid vanaf: 13/11/2007
5 berichten

We hebben oude eiken wagonplanken gelegd in de slaapkamer. NAdat we deze hadden opgeschuurd was het resultaat buitengewoon prachtig. De bleke kleur van de versgeschuurde vloer was zeer mooi en we wilden graag die bleke kleur houden. Uiteindelijk raad gekregen om de vloer met een natuurlijke olie van Woca te gaan olieën. De gebruikte olie had wat wit pigment. Daarna zouden we dan de vloer moeten gaan onderhouden met natuurlijke zeep met eveneens wit pigment, ofwel natuurlijke zeep zonde pigment.

Echter, nu, een dikke 24 uur na het oliën vind ik dat de vloer totaal maar dan ook totaal van uitzicht veranderd is. Hij is echt bruin, zelfs naar het oranje toe, geworden. Net de kleur die ik niet wou hebben.

Geen sprake meer van een bleke vloer. Degene die de olie heeft verkocht liet weten dat we geduld moeten hebben. Over drie weken beginnen met de woca zeep te reinigen en dan zou de parket bleker moeten worden. Ik zie echter nog steeds niet in hoe deze vloer die nu redelijk bruin, oranje gekleurd is, plots terug zijn bleke kleur gaat krijgen?

Wat frustrerend zeg. Bestaat er geen manier om terug de bleke kleur te krijgen of moeten we hem daarvoor opnieuw opschuren met bvb korrel 100?

Groet.

Reacties

afbeelding van bhaeve
Lid vanaf: 15/10/2009
8 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik heb ongeveer zelfde vloer, en heb vandaag toevallig net ook zelfde product toegepast. Alles ziet er goed uit hier. Had je de bus wel goed geschud? Bij mij lagen die witte pigmenten op de bodem van de bus, en enkel door krachtig schudden mengden die zich met de rest van het goedje.

Bart