• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Wie kan deze pleister - afwerking herkennen?

Lid geworden
22 okt 2018
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
1
Goedemiddag,

 

Wij zijn recent verhuisd. Mijn hobbyruimte / garage is uitgevoerd met pleister... (denk ik.)

- Ruwe, veel aanwezigheid van luchtbellen, lichtgrijze kleur, de lijnen van het gelijktrekken zijn duidelijk nog zichtbaar.

 

Graag zou ik te weten welk materiaal (ik vermoed pleister) werd hier gebruikt? (voor herstellingen van sleuven + uitbreidingen)... 

Is dit een klassieke pleister (MP75 / goldband) dat gewoon niet geschuurd / gespakt is?

 

Alvast heel erg bedankt! 

 

img_3684_1.jpg


 

img_3678_1.jpg


img_3763_1.jpg


img_3677_1.jpg
 

Bijlagen

  • img_3684_1.jpg
    img_3684_1.jpg
    67,5 KB · Weergaven: 0
  • img_3678_1.jpg
    img_3678_1.jpg
    150,6 KB · Weergaven: 0
  • img_3763_1.jpg
    img_3763_1.jpg
    179,6 KB · Weergaven: 0
  • img_3677_1.jpg
    img_3677_1.jpg
    162,6 KB · Weergaven: 0

Enk

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
23 mrt 2011
Berichten
9.421
Waarderingsscore
405
Punten
83
Is gewoon pleister, welk merk/type kan je zo niet zien.

 

Maar ze hebben precies inderdaad spuitwater gebruikt om de plaaster af te maken.
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.143
Waarderingsscore
6.698
Punten
113
of zou het UP zijn ?
 

albarius

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
6 mrt 2008
Berichten
2.795
Waarderingsscore
1.083
Punten
113
Dit kan echt vanalles zijn... Omdat het redelijk ruw staat en opengetrokken in blaasjes, denk ik zelfs aan een onderlaag voor tweelaagse bepleistering, maar dan "glad" afgewerkt (Dat gebeurde wel eens als men ging behangen). bvb Gyproc Sprylith of Knauf MP2. Hoewel, Knauf MP2 is intussen vervangen door Duo-Light... Hou er ook rekening mee dat gipspleisters met "de regelmaat van een klok" veranderen van kwaliteit en benaming. Nog witter, nog gladder, nog gemakkelijker te bewerken, nog goedkoper, nog smeuïger... Net zoals waspoeders.. Enkel "de kaskrakers" blijven overleven, een MP75 zal niet snel een andere benaming krijgen. Fix & Finish gaat ook al even mee. "Lambert" doet ook nog altijd een bel rinkelen. Gipspleisters zitten "in portefeuille" van grote internationale concerns en worden als "enseigne" in de markt gezet... Sedert ik ben beginnen stukadoren, heb ik al met 4 verschillende kwaliteiten Sprylith gewerkt, gaande van roomkleur over hagelwit tot grijs... met telkens een kleine verschuiving in de verwerkingscyclus, telkens uit een andere fabriek van een groot bedrijf en de benaming volgt wel... dus hetgeen nu op je muur staat is mogelijk iets dat niet meer bestaat zelfs. Een soort van UP zou ook kunnen en gepoelierd door een prutser en kapot getrokken, of proberen UP heel glad poelieren met een plakijzer... Er zijn 1001 mogelijkheden.
Ik denk het belangrijkste voor TS, is dat hij nu met een ruwe textuur zit. Bekijk het als een soort van sierpleister. Als je daaraan wil werken of een sleuf slijpen en terug dichten, kan je dat nooit onzichtbaar doen. Maakt dus eigenlijk niet uit met welke gips/cement/product die muren gedaan zijn. Is het echt grijs in de massa, of grijs/vuil geworden met de tijd.
 
Lid geworden
22 okt 2018
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
1
Heel erg bedankt voor jullie reactie. Alvast en wegwijzer waar ik verder mee kan! 

Ik onthoud dat ik met een 'gewone' pleister wel wat kan herstellen, maar altijd een verschil zal blijven zien. Ik probeer de textuur wel wat na te bootsen... het is tenslotte voor een garage. 

 

 

 
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan